Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

KIZKALESİ’NDE BÜYÜK BULUŞMA
 Türkiye’nin en önemli sosyal projelerinden birisi olarak kabul görmeye başlayan Kızkalesi Medya Günleri Projesi bu yıl da kapılarını araladı. Tam 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yerel ve ulusal gazetecileri bir araya getiren projede 9 Üniversitenin İletişim Fakülteleri Akademisyen ve öğrencileri de yer alıyor. 3 gün süren proje kapsamında basının sorunlarına ilişkin çalıştay ve özendirme yarışması yapıyor. Ulusal gazeteciler gerçekleştirdikleri söyleşilerle yerel basın mensuplarına tecrübelerini aktarırlarken, Erdemli Belediyesi yine proje çerçevesinde bölgenin tarihi ve turistlik yerlerini de gazetecilere gezdiriyor.

GAZETECİ DOSTLARIMIZIN SORUNLARI BİZİM DE SORUNUMUZDUR

Projenin birinci gün etkinlikleri Kızkalesi Kilikya Otelde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun verdiği hoş geldiniz yemeği ile başladı. Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tollu, “Kızkalesi’nde siz değerli dostlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Projenin birçok yönden amacı va faydaları olduğunu belirten ve bu sayede Erdemli’nin tanıtımına da büyük katkı sunduklarının altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, diğer taraftan da yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir sosyal farkındalık projesi olarak bu projeye imza attıklarını vurguladı. Erdemli Belediyesinin hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini kaydeden Tollu, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu proje sayesinde, iller arasındaki gazetecilerin tanışıklıkları artıyor. Üniversitelerin İletişim Fakülteleri ile yerel gazeteciler arasında bir köprü kuruyoruz. İlçemizi ve ilimizi tanıtıyoruz. Hiç üşenmeden il il gezip, Erdemli’mizi, projemizi anlatıyor, gazeteci dostlarımızı, akademisyenlerimizi davet ediyoruz. Cemiyet başkanlarından, üniversitelerimize kadar, gazeteci dostlarımızdan, ulusal medya mensuplarına kadar, çalışma arkadaşlarımızdan emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gazeteci dostlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bundan sonra daha da büyüyerek bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayacağız ve herkese de örnek olacağız.”

ÇALIŞTAYDA MEDYA VE KADIN KONUŞULDU

İlk olarak 4, geçtiğimiz yıl ise 7 il olan projenin bu yıl ki katılımcı il sayısı 16’ya çıkarken, ayrıca KKTC’den de gazetecilerin katılım gösterdiği belirtildi. 38 dalda yerel basın mensuplarına yönelik yılın enlerinin seçildiği özendirme yarışmasının da ödül töreninin gerçekleştirileceği projenin çalıştay bölümünde ise her yıl farklı bir tema belirleniyor.

Geçtiğimiz yıl “Sosyal Medya ve Nitelik Sorunu” olarak belirlenen çalıştay konusu bu yıl “Medya ve Kadın” adı altında tartışıldı. İletişim Fakültesi akademisyenleri tarafından medya ve kadın başlığı adı altında sunumlar yapılırken, çalıştayın son bölümü soru cevap şeklinde gerçekleştirildi. Kadının medyada yer alış şekilleri, kadına şiddet haberleri, kadının medyada cinsel obje olarak görülmesi, kadın gazeteciler, göç eden kadınlarla ilgili haberler gibi konular üzerinden gerçekleştirilen çalıştayın sonuç bildirgesinin de hazırlanarak dağıtılacağı kaydedildi. Çalıştay öncesinde basının sorunları ile ilgili fotoğraf sergisi de ekrandan katılımcılarla izletilirken, belediye başkanı Mükerrem Tollu da, katılımcı illerin cemiyet başkanlarına ve akademisyenlerine teşekkür plaketi takdim etti.

ÖDÜLLÜ PROJE

Projeyle ilgili bilgiler veren Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Arslan da, bu projenin geçtiğimiz aylarda Mahalli İdareleri Geliştirme ve Destekleme Merkezi (MİARGEM) tarafından gerçekleştirilen belediyeler arası proje yarışmasında Türkiye 4’üncüsü olduğunun altını çizerek, projenin çok yönlü bir proje olması ve Türkiye’de kapsamı itibariyle ilk defa yapılıyor olmasından dolayı çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu yıl 16 ilin ve 9 üniversitenin katılım gösterdiği projenin çalıştay sunumlarını 5 akademisyenin yaptığını ayrıca yarışma seçici kurulunu da 11 akademisyen tarafından oluşturulduğunu belirten Arslan, projenin son derece prstijli olduğunu savundu. Projenin her sene büyüyerek genişleyeceğini ifade eden Arslan, “Belediye Başkanımızın desteği ile önümüzdeki yıl il sayısını ve yurt dışı katılımcı ülke sayısını arttırarak projeyi uluslar arası boyuta taşıyacağız” diyerek emek harcayan herkese teşekkür etti.

Projenin bu seneki katılımcı illeri ve üniversiteleri ise şu şekilde oluştu:

KATILIMCI İLLER:

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Aksaray, Konya, Niğde, Karaman, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Ankara

ÜNİVERİSTELER VE AKADEMİSYENLER:

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof. Dr. Aslıhan Topçu, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan, Yrd. Doç. Dr. Recep Ünal

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, Dr. Aydın Çam, Dr. Filiz Yıldız

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi: Prof .Dr. Bünyamin Ayhan, Prof. Dr. A. Yalçın Kaya

Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi: Yrd. Doç. Dr. Tülay Atay Avşar,

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi: Dr. Meltem Şahin

Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi İletişim Fakültesi: Yrd. Doç. Dr. Canay Umunç

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi: Doç. Dr. Mesut Yücebaş

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi: Yrd. Doç. Dr. Mustafa İşleyen, Yrd. Doç. Dr. Fadime Şimşek İşleyen

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi: Doç Dr. Aslı Yağmur Dara

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol