Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

KALİDA İNŞAAT KOMİTESİ YÖNETİMİ SGK İL MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
 İnşaat sektörünün durumu hakkında bilgilerin paylaşıldığı ziyarette çözüm konuları da görüşüldü. Yapılan ziyarette Başkan Çakmak“ SGK son yıllarda büyük atılımlar yaptı. Fakat inşaat sektöründe devam eden sıkıntılarımız var. Bu problemleri aşmak için SGK ile iletişimimizi artırmak istiyoruz. Uygulamada yaşadığımız sıkıntıları çözebilecek ciddi bir kurum var. Bu diyalogdan hem işverenler hem de ülkemiz kazanacaktır.’’ dedi.

SGK İl Müdürü Mehmet Şahin, KALİDA İnşaat Komitesi üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara sektöre ait bilgilendirmeler yapıp kurumumuzun işleyişi hakkında seminer verebiliriz. Şehir ekonomisine enfazla katkı sağlayan inşaat sektörünün çok sayıda kolları var. Yasal prosedürlerin işleyişinde karşılaşılan problemlerin not edilmesi ve muhataplara yardımcı olunması görevlerimiz arasındadır. KALİDA’nın tertipleyeceği bir organizasyonda bu konuları ele alabiliriz. Böylelikle iş dünyasının sıkıntılarını daha yakından duymuş oluruz. ’’dedi.

Sosyal adaletin sağlanması ve daha iyi hayat şartları için SGK’ın önemine değinen İl Müdürü Şahin, “Sosyal refahın sağlanması adına zaman zaman işveren, hükümet yetkilileri ve işçi temsilcileri geniş tabanda şartları iyileştirmek için görüşmeler yapıyor. Her geçen gün daha iyiye gidiliyor. Son on yılda kayıt dışı istihdam %52’lerden %37’lere indi. Herkesin sosyal güvenliğinin olması için çalışmalar devam ediyor.”dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının bir görevinin de üyeler ile yetkili kurumlar arasında köprü oluşturmak olduğunu söyleyen KALİDA Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Karcıoğlu, “Devletin eksik kaldığı yerde STK’lar inisiyatif almalı. Böylelikle kalkınma ve sosyal denge daha iyi sağlanmış olacak. STK’lar taşın altına elini koymalı ve ulusal kalkınma sürecine daha fazla destek olmalı.”dedi.

Ziyaret sonrasında SGK İl Müdürü Mehmet Şahine tablo hediye edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol