Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ’TA SİNAMA FİLMİ ÇEKİLECEK
 Oyuncu kadrosu Kahramanmaraşlı gönüllülerden oluşan filmin yönetmenliğini Yorum Gazetesi Ailesinin üyesi Safa Gayret üstlendi. Kamera arkası işlerini daha önce onlarca kısa filmler çekmiş olan “anagramedya” çekim ekibi yapacak. Senaryosunu Sözün Ustaları Dergisi İmtiyaz Sahibi Cuma Ali Çetin’in yazdığı hikaye 1960’lı yıllarda geçiyor.

 

İlk defa bir filmde rol alacağını belirten senarist Cuma Ali Çetin, “25 yıldır şiir ve düz yazı yazıyorum ancak ilk defa bir senaryo yazdım. Filmciliğin zor bir meşgale olduğunun, dönem filmlerinin daha da zor olduğunun farkındayız. Dergi çıkarmak da oldukça zor bir iş hatta dergimizi ilk kez çıkarırken hayli stresliydik ve tereddütlerimiz vardı. Çok şükür 3. sayımızın hazırlıkları bitmek üzere dostlarımızın desteğiyle birçok zorluğu aştık. İnşallah bu film projesinde de Kahramanmaraş halkının ve dostlarımızın yardımıyla tüm zorlukları aşıp, filmimizi tabiri uygunsa imece usulüyle çekeceğiz.” dedi.

 

Dönem filmciliğinin teknik anlamda masraflı olduğunu belirten yönetmen Safa Gayret, “Sadece kostümler bile belli bir bütçeye tekabül ediyor, 150’den fazla oyuncuyla çekeceğimiz Belalı Davul filmi, şimdiye kadar çektiğimiz kısa filmlerin yanında sıklet bakımından hayli ağır. Senaristimiz ve aynı zamanda başrolümüz olan Cuma Ali Çetin’in gayreti ve hevesi hepimizi harekete geçirdi. Çekim yapabileceğimiz mekanları keşfetmek için köyleri gezerken oldukça güzel ilgi gördük, hemşerilerimiz film projelerinin şehrimizin tanıtımına katkısının farkındalar ve bir fırsat olarak görüyorlar. İnşallah yüklendiğimiz bu görevi hakkıyla yerine getireceğiz.” dedi.

 

Aksu TV’de Televizyon programını hazırlayıp sunan Şeref Dere’nin de rol alacağı filmin Haziran 2016’da vizyona girmesi planlanıyor. Ökkeş karakterini canlandıracak olan Şeref Dere film hakkında şunları söyledi. “Şehrimizin tanıtımı için televizyon programı yaparak hizmet ediyoruz. Şimdi bir yandan da bu filmle hizmet edeceğiz.”

 

Filme katkı sağlamak üzere gönüllü oyuncu başvurularının devam ettiğini belirten Safa Gayret, “Filmimizde yer almak isteyen gönüllüler filmimizin Facebook sayfasından (facebook.com/belalidavul) bizimle iletişime geçebilirler.” dedi. (YILMAZ AHRAZ)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol