Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

HELVANIN DA TADI SULTANAHMET’TE
 Her yörenin farklı yemek ve tatlı kültürü ile meşhur olduğu Türkiye’de helva tıpkı dillerden düşmeyen bazı türküler gibi anonim olsa da  kuruluşu Cumhuriyetten öncesine dayanan Sultanahmet köftecisinin ünü ustaları Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki şubesinde,  irmik helvasına farklı bir lezzet katıyor.

Hiç baharat kullanılmadan yapılan köfte, yanındaki piyaz ve üzerine ikram edilen irmik helvası, Sultanahmet lezzetinde ayrı bir yer edindi. Cumhuriyet öncesi kurulan Sultanahmet Köftecisinin deneyimli ustaları,  muhteşem tadın sırrını vermezken,  bir kez tadan müdavimler arasında yer alıyor.

Franchise yöntemiyle bu asırlık tadı Anadolu’ya da taşıyan Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet S. Tezçakın,  başlattıkları şubeleşme çalışmalarını,  yurt içinde ve yurt dışında sürdürdüklerini belirtti.

Tezçakın, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açtıkları şube ile yöre halkının damak tadında yer edinen Sultanahmet Köftecisini bu kez Şanlıurfa’da 10 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılacak Piazza Alışveriş Merkezi’nde  yöre halkıyla  buluşturulacaklarını bildirdi. Tezçakın, köftesinden piyazına, irmik tatlısından Kemal Paşa tatlısına kadar Sultanahmet menüsünün gerçek tadını Urfalılar çok sevecek’’ dedi.

Tezçakın,  Şanlıurfa Piazza AVM’de bayileri olmak isteyenlerin,  www.sultanahmetkoftesi.com internet sitesindeki matbu formu doldurarak başvuruda bulunabileceklerini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol