Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! BADMİNTON GRUP MÜSABAKALARI SONUÇLANDI

Bu haber kez okundu.

HATAY MARKALAŞMA VE KURUMSAL İLETİŞİM SEMİNERİ
 Konukoğlu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Hatay’da düzenlediği “Hatay Markalaşma ve Kurumsal İletişim Semineri”nde, katılımcılara başarı hikayesini anlattı. Hatay Valisi Ercan Topaca ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın da katıldığı seminerde, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sibel Elif Özdilek tarafından “Kurumsal İletişim Yönetimi” ve “Stratejik Marka Yönetimi” konulu sunumlar yapıldı.

 

SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, özgeçmiş görselinin izlenmesinin ardından yaptığı konuşmada, bulunduğu yere kolay gelmediğini, yerleri süpürmekten tezgah silmeye, genel müdürlükten yönetim kurulu başkanlığına kadar her kademede çalışarak ve ‘hazmederek’ görev yaptığını, bunları anlatmanın kolay, yaşamanın çok zor olduğunu söyledi.

 

“Çıraklıktan başladım, ustalığa kadar işletmede zevkle çalıştım. Bana bugün dahi ‘Abdulkadir Usta’ denildiğinde çok mutlu oluyorum” diyen Konukoğlu, babası Sani Konukoğlu’nun “İşin Hilesi Dürüstlüktür” sözünün her zaman kendilerinin öncelikli ilkesi olduğuna vurgu yaptı.

 

EMPATİ KURMAYA ÖZEN GÖSTERİN

 

İşin Hilesi Dürüstlüktür sözünün, çok para kazanmanın en doğru ve kısa yolunun dürüst olmaktan geçtiğinin altının çizilmesi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, iş dünyasında ya da bürokraside yöneticilerin empati kurmaya özen göstermesini istedi.

 

Yöneticilerin empati kurarak alt kadrolara hitap etmeleri ve söyleyecekleri sözü önce kendilerine söylenmiş kabul etmeleri gerektiğini kaydeden Konukoğlu, “Yönetici eğer o sözden kendisi rahatsız olmuyorsa alt kadrosuna söylemeli. Ayrıca yönetici iş ortamında çalışanlara kızmış olsa bile kızgınlığı kesinlikle kırgınlığa, kine dönüştürmemeli ve en fazla 3-5 dakika sonra o kızgınlığın bittiğini gösterir davranışlar sergilemeli” diye konuştu.

 

“Lider empati yapmayı bilendir, orkestra şefi gibi koordine edendir. Başarı, yaptığın işi iyi yapmaktır” diyen Konukoğlu, SANKO Holding olarak her zaman ürettikleri ve sattıkları ürünlerin sorumluluğunu aldıklarını, bunun da markalaşmanın olmazsa olmazı olduğunu bildirdi.

 

Çok çalıştıklarını, babaları Sani Konukoğlu’nun İşin Hilesi Dürüstlüktür sözünün hareket noktaları olduğunu yineleyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

 

“Çok çalışıyoruz. Kazancımızı halkımızla paylaşırız. Çalışanlarımızın maaşlarını gününde öderiz. Maaş ödeme günü tatile denk gelse de bugüne kadar hiç aksatmadan bu uygulamamızı sürdürdük. Çalışanımız, maaşını gününde alacağını bilir. Başarımızı kazancımızla değil, istihdam ettiğimiz kişi sayısı ile ölçeriz. Ama teknolojinin gelişmesine bağlı olarak üretim artışına paralel istihdam artışı sağlanamıyor.”

 

PANİĞE KAPILMAYIN

 

Girişimciliğin arzu, cesaret, yılmamak ve her ne olursa olsun paniğe kapılmamayı gerektirdiğini vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Panik sonun başlangıcıdır. Hayal kırıklığına uğradığında panikleyen kesinlikle başaramaz. Hayal kurun, hedef belirleyin. Kolektif çalışın, tek başına hiçbir şey yapamazsınız. Takım çalışması yapan başarılı olur. Bilmemek değil, öğrenmemek eksikliktir. Sosyal sorumluluğunuzu bilecek ve paylaşacaksınız. Paylaşmak mutluluktur.

 

Sanko olarak 1.500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız olarak ayda 400 TL burs veriyoruz. Onlara, ‘eğer eğitiminizi tamamlayıp, iş hayatına atıldığınızda, ailenizin geçimini eksiksiz sağladıktan sonra olanağınız var ise eğitim için sizi bekleyen bir öğrenci olduğunu unutmayın ve bir öğrenciye de siz burs verin’ diyoruz. 35 bin aileye gıda yardımı, 20 bin öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz.

 

İnteraktif dil öğretimi programı DynEd’in Türkiye lisansını satın aldık ve ülkemizdeki öğrencilerin tamamının yararlanmasını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na armağan ettik. Bugüne kadar 3’ü fakülte binası olmak üzere 21 okul yaptırıp Milli Eğitim’e devrettik. 13’ncü camimizin inşaatına başladık. Hayır işi nasiptir. Bize bunu nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz.”

 

KOLTUĞA YAPIŞMAYIN

 

Hiçbir görevin ölene kadar olmaması gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, babaların koltuğa yapışıp kalmaması ve sağlığında görevi devretmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Kendisinin 65 yaşına geldiğinde görevi bırakacağını açıkladığını ve bu doğrultuda 2013 yılı sonunda SANKO’daki günlük işleri bıraktığını, SANKO Üniversitesi ve Sani Konukoğlu Vakfı ile ilgilendiğini kaydeden Konukoğlu, bunun nedenlerini şöyle açıkladı:

 

“Günü geldiğinde işi devredeceksin ki, senden sonra gelenin karşılaşacağı güçlükleri aşmasına yardımcı olabilesin. Ayrıca, günlük işlerden ayrı kalınca, yaptığım bazı uygulamaların daha farklı yapılabileceğini gördüm. Benden sonra işlerin daha iyi gitmesi için gerekli uyarıları yapıyorum. Babalar ve ağabeyler gününde görevi devrederse herkes bir kademe yükseleceğinden, yönetime yeni bir dinamizm gelir. Aksi taktirde liderin ölümü beklenir, ardından da koltuk kavgası başlar.”

 

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, kurumsallaşmanın temelinde sisten oluşturmanın yattığına vurgu yaparak, “Yönetmeyi ve koordine etmeyi bilirsen, işi bilmek çok da önemli değil. Yeter ki işin başına, işi bileni getir” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Hatay Valisi Ercan Topaca, konuşmasının sonunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol