Öne Çıkanlar İL BAŞKANI DOĞAN BAŞVURUSUNU YAPTI SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI İLÇE BELEDİYELERİ İSKEP KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ SOSYAL DEMOKRAT YEMEĞİ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

GÜRBÜZ; “İNSANLARIN DUYGULARINA DOKUNDUK!”

Kahramanmaraş@Elbistan ve Türkiye siyaseti için çok önem arzeden Mahir Ünal faktörü vardı. Milletvekili Ahmet Özdemir de özveriyle çalışmıştı.  Hesaplar, tahminler alt üst oldu, ilçede insan odaklı hizmet vereceğini söyleyen Mehmet Gürbüz seçimin galibi oldu. Başarının sırrını sorduk, bize şu başlıktaki 3 kelime ile özetledi.

TİTİZ ÇALIŞMA BİZE BAŞARI GETİRDİ

Elbistan için göreve talip olduğumuz ilk andan itibaren Elbistan’ın eksiklerini iyi analiz ettik. Tabi burada sizinde bahsettiğiniz gibi Balıkesir Belediyesi’nde kazandığımız tecrübe bize daha hızlı yol kat etme fırsatı verdi. Aslın da Elbistan halkı genel merkez ile yerel yönetiminin aynı doğrultuda çalışması gerektiğinin farkında idi. Bizler Elbistan’a gelir gelmez insan odaklı projelerimizi anlatmaya başladık, bunu yaparken de her insanımız ile bire bir görüşerek onların duygularına dokunduk. Bu titiz çalışmamızda bize başarı getirdi. 

Soru; Kuşkusuz gelirken, ya da aday gösterilirken dersinize çalışmışsınızdır. İlçenin sorunlarını, önceliklerini, maddi ve manevi imkânları da düşünerek bir plan yapmıştınız. Koltuğu aldınız ama borçlarınız da vardı mutlaka. Yanlış yapılaşma, kentsel dönüşüm, personel sıkıntısı (ATM memurlarını-işçilerini kast ediyorum) ödenmeyen işçi maaşları, bu sorunları nasıl aştınız? Dersinize çalışırken nelerden, kimlerden yardım gördünüz?   

Cevap; Uzun bir süre iller bankasında çalışmanın verdiği tecrübe ile süratle Elbistan Belediyesi’nde gelir gider dengesi oluşturmaya başladık. Maalesef bütçemizin büyük bir oranı personel maaşına gidiyor. Hem geçmiş borçları ödemek hem de halkımıza hizmet etme alanı çok dardı. Bizlerde büyük projelerimizi hibe ve uzun vadeli kredi olanakları ile yürütmeye devam ediyoruz. Şu an tüm personelimiz büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Soru; Bir belediye başkanı olarak başarılı olabilmenin kriterleri vardır. Bürokrasi ile (kaymakamlık- emniyet) parti teşkilatı ile Ankara ile parti tabanı ve vatandaş ile barışık olmak lazım. Tabi ki basını unutmuyoruz. Teknokrat bir belediye başkanı olarak insanlar sizden memnun mu, memnun ise anket yaptırdınız mı, yaptırdıysanız bu anketlerdeki sıralamanız, yüzdelik rakam verecek olursanız, kaçta kaç?

Cevap;  Gerek ilçemiz kurum amirleri gerekse Genel merkezimiz ile büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Özellikle ben buradan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’a çok teşekkür ediyorum. Hem yerelde hem de genel merkezde bizlere çok büyük destek veriyor. Şu ana kadar her hangi bir anket yaptırmadım. Aslında en büyük anket, sokağa çıktığımız zaman vatandaşlarımızın şahsıma gösterdikleri sevgi yeterince sonucu gösteriyor. Söylediğim gibi insan odaklı proje ve çalışmalar yaptığımız zaman halkımız bunun karşılığını fazlası ile veriyor. Basın camiamız ve mensupları ile çok güzel bir diyalog oluşturduk. Gerek basın camiamız gerekse bizler bu şehre hizmet etmenin önemini biliyoruz. Bu manada bizlere çok büyük destek veriyorlar. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.

Soru; Elbistan’a gelmeden önce edindiğim intibaları bir tarafa yazdım, Elbistan’da sizinle buluşmadan önce vatandaşlarla görüştüm. Adınız burada ‘Enkaz Mehmet’e çıkmış.  Lakin yemek öncesi sizinle ilçede turlarken, bana gösterdiğiniz, yıktığınız, kentsel dönüşüme hazır hale getirdiğiniz, kamulaştırdığınız yerler var. Mesela meyhaneler, kumarhaneler, eğlence yerleri (pavyonlar) yıktınız. Adınızın nereden geldiği anlaşılmıştı da, size oy veren bu insanları karşınıza almak aklınıza gelmedi mi. Ya da ilçenin selameti, rahatı, huzuru ve asayişi için göze almaya değer miydi?

Cevap; Yeniden inşa etmek için yıkmak gerekiyor. Bizler yıllardır bu şehrin kronikleşmiş sorunlarına neşter vurmak için bu göreve talip olduk. Maalesef geçmiş dönemlerde vatandaşlarımız arasında da dışlanmış mekanlara bir türlü dokunulamamış, ancak devletin varlığı her zaman kendini gösterir. Nerde bir eksiklik veya haksızlık varsa bunlara müdahale etmek aslında hepimizin görevi. Şu an Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’ın hayata geçirdiği ve Elbistan için çok önemsediği Kültür Han projemiz devam ediyor. Yine Ceyhan Nehri rekreasyon projemizde önemli adımlar attık.

MAHİR BEY İLE ÇALIŞMAK BAŞARIYI GETİRİR

Soru; Bu ilçede, siyasetin mihenk taşı sayın Mahir Ünal’a rağmen ne belediye yönetilir, ne siyaset yapılır! Yani sayın Ünal, karar verici, belirleyici, kriter koyucu, bir denge ve güç unsuru bir isim iken, Mahir Ünal’ın gölgesinde kalmadan kendinizi bir siyasetçi, bir belediye başkanı görebiliyor musunuz, yoksa teknokrat olarak Ankara ve Kahramanmaraş siyaseti ile barışık hizmet verebileceğinize inanıyor musunuz?

Cevap; Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal sizin de dediğiniz gibi AK Parti de çok önemli bir siyasetçi. Sayın Ünal bu şehre hizmet etmek için gecesini gündüzüne katıyor. Kendisi ile aynı amaç ve doğrultuda çalışmak benim için gurur verici. Aslında Mahir bey’in tek derdi, bu memlekete neler yapabilirim, bu memleket için hayallerimizi nasıl gerçekleştirebiliriz derdinde. Böyle bir amaç ile yaşayan ve siyaset yapan bir insan ile çalışmak büyük başarıları getirmektedir.

KAYNAĞI VE GÜCÜ NEREDEN BULUYORDU?

Soru; Aracınızla bizi gezdirirken bir ‘Lavanta Vadisi’nden söz ettiniz. Alanı gösterdiniz. Çok ciddi ve hiçbir ilçede bulunmayan harika bir düşünce ve çok da büyük bir alan. Pınarbaşı için projelerinizi dinledim, maşallah önünüze geleni yıktınız, yıkacağım diyorsunuz da, istimlakler, kamulaştırma para ile oluyor. Bu kaynağı ve gücü nereden buluyorsunuz?

Cevap; Elbistan için yaptığımız tüm çalışmalar proje kapsamında ilerliyor. Özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın desteği ile bu projeleri hazırladıktan sonra hibe ve uzun vadeli kredilere başvuruyoruz. Ve bir bir hayata geçiriyoruz.

HAZİNE BULMADIM, TASARRUFA GİTTİK

Soru; Gerçekten ilçenin çehresini ve kaderini değiştiren icraatlarınızı okudum, duydum ve gördüm. Hele hele şu pavyonları, meyhane ve kumarhaneleri yıkmanız büyük cesaret! Neyse… Belediyeyi devraldığınızda borçlarınız vardı, belki de çalışanların birikmiş maaşları da duruyordu. Ödediğinizi duydum. Sevindim. Size de bu yakışır. Tasarrufa mı gittiniz, ATM çalışanlarını temizlediniz mi? Yoksa bütün bu hizmetleri yaparken hazine mi buldunuz?

Cevap; (Gülüyor), Hazine bulmadım. İlk olarak büyük tasarruflara gittik. Makam aracı kullanmayarak başladık ilk işe. Böylece birim müdürlerimize örnek olarak tüm makam araçlarını kaldırdık. Tüm araçları tek çatı altında toplayarak ve araç takip sistemi takarak özel kullanımların önüne geçtik. İşe devamı sağlamak için personel takip sistemi olarak parmak okuyucu sisteme geçtik. Şu an tüm personelimiz işinin başında ve gayret içerisinde çalışıyor. Tüm personelimizin maaşı gününde ödenmektedir.

Soru; Sizden küçük belediyeler (Türkoğlu-Göksun) belediye hizmet binalarını yapar, içine geçerken, siz 200 bine yaklaşan nüfusunuzla hala eski belediye binasında hizmet veriyorsunuz. Yeni bina, yeni meydan var mı projenizde, düşüncenizde?

Cevap; Biraz önce de bahsetmiştim Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın çok büyük önem verdiği Kültür Han projesi var. Bu proje ile şu an ki belediye binamızdan başlayarak müze ve hükümet binamızı de içine alan ve trafiğe kapalı bir meydan oluşturulacak. Yine bu proje içerisinde yeni bir belediye binası yapılacak.

BASIN İLE SIK-SIK BİR ARAYA GELİYORUZ

Soru; Basını önemsediğinizi daha ilçeye gelmeden önce öğrenmiştim. Basına rağmen siyaset ve yerel yöneticilik yapmayı marifet sayanlara inat, basını nasıl değerlendiriyorsunuz? Basına ne kadar yakın, ne kadar mesafelisiniz?

Cevap; Öncelikle bir kamu hizmeti görevini en iyi şekilde yürütmeyi hedefleyen, halkımızın haber alma özgürlüğü uğrunda büyük çaba sarf eden tüm basın camiamıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu şehri daha iyi nasıl geliştiririz inancı ile çalışan bir basın camiamız var. Şahsım olarak basın ile sık sık bir araya geliyoruz. Ayrıca belediyemiz basın müşavirliği, basın kuruluşlarımıza günlük olarak çalışmalarımız ve duyurularımız hakkına bilgi aktarıyor.

Soru; Hizmetler para ile oluyor. Yeterli kaynak üretebiliyor musunuz, Ankara’dan (İller Bankası) destek alabiliyor musunuz? Sayın Mahir Ünal da bu ilçenin öz evladı. Sayın Ünal’ın doldurduğu koltuktan da maddi anlamda güç alıyor musunuz? Yine bu ilçenin evladı olan CHP milletvekili Ali Öztunç hakkında ne düşünüyor, hizmetlerin ifası anlamında fikir alışverişiniz oluyor mu?

Cevap; Bizim en büyük şansımız Mahir Ünal gibi bir ismin Elbistanlı olması, Elbistan için ne yapabiliriz hayali ile yaşayan bir isimden bahsediyorum. Yeni devlet hastanesinden doğalgaza, yeni okullardan spor tesislerine, hükümet konağından adliye sarayına kadar büyük hizmetleri Elbistan’a kazandıran bir ismin Elbistan’a yaptıklarını sıralamayla bitiremeyiz. Bu anlamda Elbistan’a ve bizlere çok büyük katkıları her zaman devam etmektedir. Yine sayın vekilimiz Ali Öztunç Bey ile sürekli istişare içerisindeyiz. Bizim amacımız bu kente hizmet etmek Sayın Öztunç da bunun fazlasıyla bilincinde. Burada kendilerine çok teşekkür ediyorum

KILI KIRK YARIYORUZ. MECBURUZ!

Soru; Hakkınızda geniş çaplı istihbarat yaptım. Bir kere dürüstsünüz. Hazinenin, belediyenin, ilçenin delikli kuruşuna helal getirmeyen ve kul hakkına önem veren bir belediye başkanı olarak ve de son olarak, eklemek istediğiniz neler var?

Cevap;  Belediye Başkanı olmaktan önce haramı ve helali bilen bir insanız, kamunun malının sorumluluğunu her şeyin üstünde tutmak zorundayız. Devletimiz bu bütçeyi bize emanet ederken 150 bin insanın sorumluluğunu ve vebalini taşıyoruz. Harcama yapmadan önce defalarca düşünerek daha az maliyet çıkarmak için kılı kırk yarıyoruz.

Halkımızdan ricam gördükleri her türlü eksiklikleri bize bildirmeleri. Bunun için 0552 464 46 46 numaralı whatsapp ihbar hattı kurduk. Gerektiğinde şahsıma bile ulaşabilirler. Bu şehri hep birlikte büyüteceğiz. Burada bizler kadar vatandaşlarımıza da büyük görev düşmektedir. Son olarak her zaman ve her ortamda yanımızda olan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’a çok teşekkür ederim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol