Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

 GÖKSUN’DA ÇİFÇİ EĞİTİMİ KURSLARI DEVAM EDİYOR
 İl Müdür Yardımcısı Mehmet KOCABAŞ ve KTV Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ düzenlenen kursa ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette düzenlenen kurs hakkında, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ’ tan bilgiler alan İl Müdür Yardımcısı KOCABAŞ, tarımın ve tarımsal eğitimin 2023 yılı yükselen Türkiye’si açısından önemine değindi.

KTV Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapmış olduğu projelerden bahsederek, kursiyerlerin konuya olan ilgisinden çok memnun olduklarını, baklagillerin hem protein, hem de karbonhidrat içermeleri bakımından çok önemli ve sindirimi kolay bir besin olduğunu, kursiyerlerin talebi halinde İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ev ekonomistleri tarafından kurs müfredatına ilave olarak konu ile ilgili veya farklı konularda ilave eğitimler de verilebileceğini belirterek kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ, 2017 yılında şimdiye kadar bitkisel ve hayvansal üretim konularında 6 kurs açtıklarını, açılan kurslarda toplam 150 kursiyerin katıldığını ve bunlarda 120 tanesinin sertifika almaya hak kazandıklarını, açılan kurslarda Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR’la çok iyi bir koordinasyon sağladıklarını, İşbirliği protokolü kapsamında İŞKUR tarafından kursiyerlerin Sosyal Güvenlik ve günlük iaşe bedellerinin karşılandığını belirterek, 2017 yılı içerisinde şu an planlı 3 kurs programın daha açılacağını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol