Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

FEYZİOĞLU:
  

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile aynı gün şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan TBB Başkanı Av. Dr. Metin Feyzioğlu, şehit Özel Harekat polisi Mustafa Katırlı'nın cenaze törenine de katıldı.

 

Baro’yu ziyaret eden, Baro Başkanı Vahit Bağcı ile de görüşen, aynı zamanda da burada bir açıklama yapan Feyzioğlu, şehit ailelerine baş sağlığı diledi,  Rusya krizi ile ilgili olarak da, boğazlarda geçişin geçişi Montrö anlaşmaya bağlı olduğunu belirterek,  Montrö Anlaşmasında Türkiye'nin sınırlı yetkileri olduğuna değindi ve Rusya’nın Türkiye’yi örnek alması gerektiğini yineledi.

Her iki komşunun da barış içinde yaşaması gerektiğini hatırlatan Feyzioğlu, "Rusya'nın vatandaşlarımıza yönelik hem kendi hukukunu hem uluslararası hukuku ihlal eden pek çok baskısı ve yanlış davranışı var. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir, bir devlettir, hukuk devletidir anayasasına göre. Rus vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında bir Türk vatandaşı gibi temel haklara sahiptir. Rusya'nın bunu örnek alarak kendi ve bizim vatandaşlarımıza kendi ülkesinde uluslararası hukuku, temel insan hakları hukukunu ve öncelikle kendi hukukunu doğru düzgün uygulamasında fayda vardır" diye konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol