Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

DÜZENLEME SORUNLARI ORTADAN KALDIRIYOR
 Başkan Arif Şen yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi;

Yapılan düzenlemeyi hem Türk Ticaret Kanunu ve uygulamaları yönüyle hem de Sosyal Güvenlik Kanunu ve uygulamaları yönüyle doğru bulduğumu ifade etmek isterim.

Çünkü hiç bir faaliyeti olmayan, gayrı faal durumdaki şirket dosyaları ticaret sicil memurluklarında önemli bir yer kaplamakta ve iş yükünü arttırmakta iken bazen de şirket ortağı olduğundan bile haberi olmayan birçok kişi sosyal güvenlik uygulamaları yönüyle mağduriyetler yaşamaktaydı. Sürpriz prim borçlarıyla karşılaşanlar, şirket faaliyetini yürütemediği için geçim sıkıntısı çeken insanlara her ay prim borcu tahakkuklarının yapılması, prim borçlarını ödeyemedikleri için sağlık hizmeti alamayanlar, birde prim borçlarına gecikme cezası ve faiz uygulamalarıyla, altından kalkılamayacak derecede büyüyen borçlarla karşı karşıya kalınmaktaydı.

Düzenleme ile tüm bu sorunları ortadan kaldırmak adına önemli ve güzel bir iş yapılmış oldu. Bu düzenleme ile bir çok mağduriyetler ortadan kalkacaktır. Burada, hangi durumda olan şirketlerin kayıtlarının silineceği önem arz etmektedir. Sermayelerini tabi oldukları mevzuatlarda belirtilen tutarlara çıkarmamış anonim şirketler ile limited şirketler, Türk Ticaret Kanununda yapılan değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihinden önce veya yürürlük tarihinden itibaren iki yıl içinde münfesih olan anonim ve limited şirketler, herhangi bir nedenle dağılmış olan kooperatifler, Sebebi ne olursa olsun aralıksız son beş yıla ait olağan genel kurul toplantıları yapılamayan anonim şirketler ile kooperatifler, düzenlemeyi barındıran geçici 7 maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tasfiye işlemlerine başlanılmış ancak genel kurulun toplanamaması nedeniyle ara bilançoları veya son ve kati bilançosu genel kurula tevdi edilemediği için ticaret sicilinden terkin işlemi yapılamamış şirket ve kooperatiflerin, bağlı bulunduğu vergi dairesinden alınacak yazı ile 20 Haziran 2014 tarihine kadar ticaret sicil memurluklarınca resen yada ortakların talepleri üzerine kayıtları silinecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol