Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

CEVİZİN GELECEĞİ ÇAĞLAYANCERİT CEVİZ ÇALIŞTAYINDA MASAYA YATIRILDI

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’ın yanı sıra Kahramanmaraş il protokolü ile Çağlayancerit ilçe protokolü üyelerinin katılımıyla, Çağlayancerit Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen çalıştayda, Kahramanmaraş’ın en önemli marka değerlerinden biri olan ceviz tüm yönleriyle ele alındı.

Çağlayancerit Ceviz Çalıştayında Konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci cevizin insan beslenmesindeki önemine değinerek, ceviz ve insan beyninin benzerliğine dikkat çekti. Kahramanmaraş cevizinin kalitesi itibarıyla Türkiye ve dünya çapında bir üne sahip olduğunun altını çizen Rektör Deveci “Kahramanmaraş cevizinin markalaşması ve tanıtılması adına Üniversite olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanda Ziraat Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sütyemez hocamızın çok önemli çalışmaları var” diye konuştu.

Çalıştay kapsamında ceviz tarafından ceviz yetiştiriciliği ile ilgili tüm konular ceviz alanında uzman akademisyenler tarafından tartışılırken, ceviz yetiştiriciliğinde uygulama metotlarına ilişkin önemli bilgiler sunuldu.

Çağlayancerit Ceviz Çalıştayında KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sütyemez  tarafından Kahramanmaraş ceviz yetiştiriciliğinin bugünkü durumunun değerlendirilmesi ve  bölge ceviz üretiminin ve kalitesinin artırılmasına yönelik projeksiyon eşliğinde sunum gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol