Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

CAPİTAL’DEN SANKO ENERJİ’YE ÖDÜL
 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Conrad İstanbul Otel’de düzenlenen törende, Sanko Enerji’nin ödülünü SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na takdim etti.

Bakan Çağlayan, etkinliğin anasponsoru Vodafone Grubu adına, Vodafone Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik Bölge Başkanlığı’na atanan Serpil Timuray ile Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş’in konuşmalarından sonra ödül törenine geçildi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bak ve Sanko Holding Mali Koordinatörü İhsan Akyol’un da katıldığı törende, Capital 500 araştırması sonuçlarına göre 8 kategoride yüksek performans kaydeden şirketlere ödülleri, Bakan Çağlayan tarafından verildi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Bakan Çağlayan ve Vodafone Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik Bölge Başkanı Serpil Timuray’dan ödülünü almak için platforma çıktığında, ödül töreninin Konukoğlu’nun doğum gününe denk geldiği anons edilince, konuklar alkışları ile duygularını yansıttılar.

Ödülünü aldıktan sonra teşekkür konuşması yapan Konukoğlu, hayatının en anlamlı doğum gününü kutladığına dikkat çekerek, konuklara teşekkür etti.

CAPİTAL 500

Capital Dergisi uzmanlarının, şirketlerin 2012 yılı cirosunu baz alarak yaptıkları değerlendirmeye göre, listede SANKO Holding şirketlerinden Sanko Tekstil İşletmeleri 100.,Sanko Enerji 216., Sanko Pazarlama 228., Sanko Dış Ticaret 233., Çimko Çimento ve Beton 337. ve Süper Film Ambalaj 376. sırada yer almıştı..

Capital 2011 araştırmasına göre, 2012 yılında Sanko Enerji 476, Sanko Pazarlama 60 ve Sanko Tekstil İşletmeleri 20 sıra yükselme başarısını göstermişti.

2011 yılında ikinci 500’de bulunan Sanko Enerji, 2011’e göre cirosunu yüzde 393.4 oranında artırarak, cirosunu en çok artıran ilk 25 şirket arasında ilk sıraya yükselmişti.

İSO BAŞARISI

Bu arada, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’’ arasınaSanko Holding’in 3 şirketi girmişti.

Kamu ve özel sektördeki sanayi işletmelerine yönelik olarak 2012 yılı üretimden net satışlar baz alınarak düzenlenen ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’’ raporunda, Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 55.,Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 200. ve Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 230. sırada yer almıştı.

TİM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Haziran ayında açıklanan Türkiye’nin en büyük ilk 1000 ihracatçı firma arasında, SANKO Holding’in 4 şirketi bulunuyor.
SANKO Holding şirketlerinden Sanko Dış Ticaret A.Ş. 36.,Çimko Çimento ve Beton371., Sanko Tekstil İşletmeleri 618. ve Süper Film Ambalaj 761. sırada yer aldı.

SANKO ENERJİ

SANKO Holding’in enerji sektöründeki şirketi Sanko Enerji, bir rüzgar ve dört hidroelektrik olmak üzere beş santralda, tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 520 MW güce sahiptir.

Enerji sektörünün önemli aktörlerinden biri olarak ülke enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayan Sanko Enerji, devreye aldığı 5 santralda yılda 1,7 milyar kilovat saat temiz enerji üretmektedir.

SANKO HOLDİNG

Temeli 1904 yılında dokumacılıkla atılan SANKO Holding, günümüzde tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, finans, AVM, sağlık, gıda, gayrimenkul ve eğitim sektörlerinde, yaklaşık 14 bin kişinin istihdam edildiği büyüklüğe erişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol