Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ÇAĞLAR, SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇTI

Sanatçı Çağlar’ın 21 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu ve sanatseverlerin katıldığı törenle yapıldı.

 

Sergide yer alan eserlerinin temasını ‘’göç, atlar ve fayton, deve güreşleri’’ oluşturduğunu ifade eden sanatçı Çağlar, tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniği ile çalıştığını anlattı.

 

‘’Yaşadığımız çevre, içinde bulunduğumuz ortam, güncel olaylardan esinlenerek resim yapıyorum’’ diyen ressam Çağlar, resim sanatını çok sevdiğini, çalışmalarına Gaziantep’te devam ettiğini söyledi.

 

Heykel çalışmaları da bulunduğunu belirten Özer Çağlar,   bir ülkenin kalkınmasında sanatın ve sanatçının önemine işaret ederek, ‘’Yeni kuşaklara örnek olmak istiyorum. Bu yaptığımız eserlerle, gençlere resim sanatını sevdirmek, yeni ressamların yetişmesini sağlamak istiyorum’’ diye konuştu.

 

Çağlar’ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 22 Ağustos’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

SANATÇI

2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı Çağlar, bir yıl sonra Gaziantep’te resim öğretmenliğine başladı. 2009’da Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne atandı.

 

Öğretmenliği ve resim çalışmalarını sürdüren Özer Çağlar, İstanbul, Ankara, İzmir ve Niğde ilerinde çeşitli karma sergilere ve yarışmalara katıldı.

 

Türk Eczacılar Birliği’nin ‘’50. Yıl Resim Yarışması’’nda ‘’Mor Variller’’ adlı yağlı boya çalışmasıyla mansiyon ve onurluk ödülüne layık görülen sanatçı Çağlar,  Gaziantep spor parkında ‘’sporcular ve spor konulu’’ heykel çalışmaları yaptı, Kilis Kültür Evi heykellerini çalıştı, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin anısına Fevzipaşa Beldesi tren istasyonunda Atatürk Heykel ve Anıtı ile Gaziantep Savaş Müzesi heykel çalışması, Zeugma Müzesi’nde yer alan Mars heykeli biblosunu yaptı (müze çalışanları ile ortak proje), Aksaray Kültür Evi heykel çalışmalarında bulundu.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol