Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

BULUNTU, PROJELERİNİ ANLATTI
  Profesyonel bir ekip halinde çalışmalarını yürüten Mustafa Buluntu, geçen hafta içerisinde açıkladığı aday adaylığından sonra Çarşamba günü Ramada Otel’de projelerinin bir sunumunu yaptı.

Daha önce il başkan yardımcılığı da yaptığı İktidar Partisi’nden yeni ilçemiz Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı olan Buluntu, 24 ana başlıkta sunduğu projeleri yine ana hatları ile de izah etti.

Üç boyutlu görüntülerle hazırlanan ve özellikle Tekke ve Orman Dairesi bölgesini içeren kentsel dönüşüm projesi, şehir hastanesi-tıp fakültesi hastanesi metrobüs projesi dikkat çekti.

Haluk Şerbetçi, Bünyamin Dokumacı, Mehmet Beşen gibi partinin ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin de hazır bulunduğu sunumu, yaklaşık 500 kişi izledi. Sunum sonunda Buluntu, gazetecilerin de sorularını cevaplandırdı.

İŞTE BULUNTU’NUN SUNUMUNDAN AYRINTILAR

Buluntu, sunumunun başında Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nde 2004-2013 yılları arasındaki gelişimi uydu fotoğraflarıyla gösterdi. İmar açısından yoğunlaşmanın dikkat çektiği görüntülerin ardından Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması ile birlikte Onikişubat İlçesine bağlanan mahalle, belde ve köyler gösterildi. Slaytta kent merkezinde bulunan 47 mahalleye, 81 de kırsal alanın eklendiği ve böylece Onikişubat İlçesinin 128 mahalleden oluştuğu vurgulandı.

“2023 vizyonumuz ve projelerimizle geliyoruz” sloganı ile başlayan projeleri 24 ana başlık altına ele alan başkan aday adayı Musatfa Buluntu, projelerinin ilkini uzmanı olduğu Kentsel Dönüşüme ayırıyor. Kentsel dönüşümü “Çarpık yapılaşmış, köhneleşmiş, afetlere ve kentsel risklere duyarlı, altyapısı yetersiz ve niteliksiz, yoğun yapılaşmış, yasal ya da imara aykırı yerlerdeki mülkiyetin; yeni imar planı verilerine uygun düzenlenmesidir” olarak tanımlayan Buluntu, kentsel dönüşüm sürecini “dönüşüm alanlarının belirlenmesi ve ilân edilmesi, gayrimenkullerin mevcut durumlarının tespiti, katılım değerinin ve oranının belirlenmesi ve hak sahipliğinin tespiti” olarak üçe ayırarak, şu bilgileri verdi:

“Kentsel dönüşümün getirilerini ‘kentsel dönüşümü gerekli kılan faktörler çok boyutlu sosyal ve ekonomik dinamikler’ olarak değerlendirebiliriz. Bu sebeple getirileri de aynı oranda geniş bir yelpazede değerlendirilmedir. En birincil getiri standart altı olan kentsel yaşam alanlarının yerine can ve mal güvenliğini sağlayan fiziksel yapıların üretilmesidir. Bu sayede sosyal ve ekonomik anlamda baş göstermiş çöküntüye bütüncül bir çaba ile müdahale edilir ve uzun vadede sürdürülebilir bireysel ve toplumsal kazanımlara erişilir. Bu açıdan bakıldığında kentsel dönüşüm bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek suretiyle orta ve uzun vadede kalıcı kalkınma hamlelerinin yapılmasına zemin sağlama potansiyeline sahiptir.

Kentsel dönüşümde etkinliği olan sektörler bazında düşünüldüğünde sürecin ülke ekonomisine sağladığı katkı yadsınamaz boyutlardadır. Piyasanın hem arz hem talep bileşenlerine hitap eden kentsel dönüşüm bilhassa kısa vadede ekonomide hatırı sayılır bir canlanma ve hareketlilik yaratmaktadır. İş imkânlarının yaratılmasının yanı sıra inşaat, konut ve finans sektörlerindeki hareketlilik hem yerel ekonomiler hemde ülke ekonomisi için rekabet gücünü arttırıcı hatırı sayılır avantajlar sağlamaktadır.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGELERİ

Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Buluntu; ilçe sınırları içerisinde kalan 5 Nolu Gecekondu Önleme (Onikişubat, 5 Nisan), Tekke (Yusuflar) ve Orman Dairesi (Pirireis) bölgelerinde kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağını söyleyerek, bu bölgelerin mevcut halini fotoğraflarla sunuma alırken, dönüşümden sonraki modern halini de 3 boyutlu olarak izlettirdi. Riskli alan olarak kabul edilen Tekke’nin yeni hali oldukça dikkat çekerken; Orman Dairesi’ndeki sulama kanalı etrafındaki yapılaşmaların da modernliği izlendi.

ŞEHİR HASTANESİ İEL TIP FAKÜLTESİNİ BİRLEŞTİRME

Buluntu, kentsel dönüşümün ardından da yol projelerini anlattı. Son günlerde dillendirilen baraj üstünden köprü yapımı da Buluntu’nun projeleri arasında yer alırken; Ağcalı’dan Önsen (Kurtlar) girişi mevcut güzergahla 16 kilometre iken, Ağcalı’dan Önsen’e yapılacak olan köprü ile bu mesafenin 4 kilometreye ineceğini anlattı. Bu kısalma ile birlikte Karşıyaka olarak adlandırılan Önsen, Kurtlar, Fatmalı gibi köy mahallelerden Tıp Fakültesi Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Devlet Hastanesi gibi hastanelere çok daha çabuk ulaşım sağlanacağını da dile getiren aday adayı Mustafa Buluntu, şunları söyledi:

“Bu köprü-yolun yapımı ile mevcutta 16 kilometreyi bulan mesafe 4 kilometreye düşecek ve böylece Karşıyaka Bölgesi hastanelere daha yakın olacak. Yeni mahallelerimize (köylerimize) daha rahat hizmet gidecek ve daha hızlı ulaşım sağlanacak. Ayrıca Metrobüs Projemiz ile de Şehir Hastanesi ile Tıp Fakültesi Hastanesi birleşmiş olacak. Kahramanmaraş’ın Osmaniye Yolu girişindeki Malik Ejder (Eski Aksu) Köprüsü modern hale getirilecek. Kahramanmaraş-Andırın Yolu Projemiz ile mesafe 8 kilometre kısalacak. Mevcutta 83 kilometre olan il merkezi ile Andırın ilçe merkezi, Körsulu Bölgesine yapılacak olan köprü ile 8 kilometre daha kısalacak.

TERMAL TURİZM

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Buluntu; Ilıca Termal Otel, Uludaz Uğur Böcekleri, Başkonuş’ta doğa turizmi, Yeşilgöz doğal park, tekne turları gibi turizm projelerinin de sunumunu yaptı. Buluntu’nun diğer projeleri ise şöyle:

“81 kırsal mahalleye mahalle konağı ve belediye bürosu projesi, engelli vatandaşlarımızla engelleri kaldırıyoruz projesi (asansörlü yürüyen merdivenli geçit projesi, yol ve kaldırım projeleri, engelliler için spor kompleksi), organize sanayi bölgeleri ve diğer meslek grupları çalışma alanları, asfalt plenti projesi, ailem projeleri (çalışan annelere kreş projesi, hanımlar lokali, el sanatları merkezi, emekli hobi bahçeleri), huzurevi projesi, semt pazarları projesi, spor ile ilgili projeler (kapalı yüzme havuzu projesi, parklarımız sporla şenleniyor, İlçesi yamaç paraşütü ile uçuyor projesi), el emeği pazarları projesi, skypark projesi, kültür ve sanat ile ilgili projeler, kimsesiz ve bağımlılar ile ilgili projeler (kimsesizler ve bağımlılar rehabilitasyon merkezi), üniversite öğrencileri ile ilgili projeler, sokak hayvanları ile ilgili projeler (hayvan barınakları, kuş yuvaları, mobil veteriner hizmetleri, gönüllü çocuklarımızın katılacağı özel barınaklar), sosyal konutlar projeleri, çok katlı otopark projesi, amatör spor evi projesi, kule ve ışıklandırma projeleri (köprüler aydınlanıyor projesi, şehir kapıları projesi, saat kulesi projesi”



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol