banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BOZDOĞAN; “İSLAM DÜNYASININ BAYRAMI KUTLU OLSUN”

         Bayramın, bereket ve huzur getirmesi, insanlığın barışına vesile olması temennisinde bulunan Bozdoğan, ''Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

                                           

         Başkan Bozdoğan şöyle dedi; “ Bayramlar; özünde barındırdığı karşılıklı ziyaret, ikram, hediyeleşme, ihtiyaç giderme, yetimlerin başını okşama, kimsesizlerin kimsesi olma ve dargınları barıştırma gibi özellikleri ile; toplumsal barış, kardeşlik ve huzuru tesis etmektedir. Bayramlar, tarih, inanç ve ibadeti;  sevinç, kardeşlik ve huzur ikliminde buluşturan ve bu iklimi geleceğe taşıyan en önemli zaman dilimleridir. 

 

         Bayramlar bilhassa idrak ettiğimiz bu bayram, Allah yolunda malımızı ve gerektiğinde de canımızı her an feda edebileceğimizin simgesi olan kurbanı ile,  Rabbimize yaklaşma günleridir. Kurban, içinde pek çek sembol, anlam ve değer taşıyan ibadetlerimiz arasında yer almaktadır.          Kurban vesilesiyle her birimiz Cenab-ı Allah’a daha fazla yakınlaşma fırsatları arıyoruz. Kur’an-ı Azimüşşan ve Sünnet-i Nebevi’de her fırsatta te’yid edildiği gibi, bu yakınlığı, anne ve babalarımızı ihmal ederek, konu komşuyu göz ardı ederek, ahde vefayı unutarak, sorumluluk sahibi olduğumuz insanlara karşı hak ve adaletten ayrılarak sağlamak hiçbir şekilde mümkün değildir. Müslüman olarak Allah’a olduğu kadar insanlığa hatta tüm mevcudata karşı da büyük sorumluluklarımız vardır. Bayram, bu sorumluluklarımızı hatırlama ve aynı zamanda da bu adımları atma konusunda hepimize yeni bir bilinç yüklemektedir.

         Bu vesileyle; Tüm İslâm âleminin mübarek Kurban bayramını kutluyor, bu bayramın iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol