Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ÇEVİK; KADINA ŞİDDET TASVİP EDİLEMEZ!

Siyasi arenada çalışmaları, gezileri, sosyal ve toplumsal konular kadar siyasete ilişkin düşüncelerini de vatandaşlarla, özellikle esnaf ziyaretlerinde de paylaşan, Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muharrem Çevik,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle basın bildirisi yayımladı.

BU MESELEDE MÜCADELE VERECEĞİZ

Kadına şiddeti hiçbir zaman tasvip etmediklerini, edemeyeceklerini de belirten İl bakanı Muharrem Çevik, kadına şiddeti politik olarak değerlendirdi;  “Günümüzde en ilkel toplumlardan en gelişmiş toplumlara kadar bütün kadınlar geleneksel kavramların da etkisiyle fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Kadınların ne yapması, nasıl davranması, ne kadar eğitim alacağı, parasını nasıl harcayacağı, kaç çocuk doğuracağı, nasıl giyineceği hatta kimle evleneceği gibi temel seçimleri erkek egemen toplum tarafından belirlenmektedir. Kadınlar eşleri, erkek arkadaşları ve hatta en yakın erkek akrabaları tarafından fiziksel, cinsel ve Pandemi döneminde bu sorunların daha da büyümesi yetmezmiş gibi; kazanılmış haklarımıza dahi göz diken, kadınları “fıtrat ve kader” arasına sıkıştıran bir iktidarla mücadele ediyoruz. Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol