Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

AVCILAR, ÇOBAN AHMET, GAZİ KAYE VE SU SORUNU

Bu mükemmel coğrafyadaki şirin ve insanları dost köye yaklaşık 5-6 yıl önce gittiğimi hatırlıyorum. O zaman köy muhtarı Ünal Kayan idi.

Gecenin geç vaktinde, köye gidişimizin sebebi, köyün tanıdık ismi, ünlü Çoban Ahmet lakaplı, köyün hatırı sayılır ileri geleni, büyüğü Ahmet Kaykalak’ın vefatı idi. Dostlarla birlikte başsağlığına gittik. Ahmet amca 85 yaşında imiş. Ömer, Mehmet, Adnan, Erol ve Akif isimli oğullarından başka 6 da kızı var. Mekânı cennet olsun, nur içinde yatsın. Kur’anlar okundu, fatihalar gönderildi.

AVCILAR KÖYÜNDE VE AKFAKI OBASI’NDAKİ SU SIKINTISI

Sonra köyün ileri geleni, 30 yıl köyde muhtarlık yapan Gazi Kaye’nin (Gazi Kayan) evine gittik. Hem taziye evinde, hem de Gazi Kaye’nin evinin sekisinde otururken, su sorunu tartışılmaya başlandı. Köyde su sıkıntısı had safhada. Söylenen şu; “İçmek için, abdest almak için, cenazemizi yıkamak için bir damla su yok. Köy halkı teyemmüm ediyor. Köye 2. Km. yakında kaynak var. Kesin çözüm bu kaynaktan su getirmek. Yoksa halimiz harap!”

Şikâyet bu. Geçici çözüm olarak da tankerlerle su getirebilme imkânı araştırılıyor. arkadaşlar KASKİ yetkililerini arıyor. Köy halkı, şikâyet ederken, çözümü de beraberinde getiriyorlar.

NOT: Avcılar köyü ve Beşen’e bağlı Akfakı obasının su sorununu sitedeki köşemizde gündeme taşıyınca, KASKİ geçici çözüm de olsa tankerlerle bu yerleşim alanlarına su gönderdi.

Teşekkürler KASKİ…  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol