Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ALİ ÖZGE CAMİ İBADETE AÇILDI
 27 Nisan 2008 yılında, Tıp Fakültesinde tedavi görürken yaşama veda eden hayırsever işadamı Ali Özge’nin hayırsever evladı ve iş adamı Abdurrahim Özge, babası Ali Özge’nin ismini taşıyan caminin açılışını Avşar Kampusunda yaptı.

Tek kubbeli yaklaşık 1.500 kişilik camide Cuma namazının kılınması ile ibadete açıldı. KSU Tıp Fakültesi Hastanesini de yapan Özge İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Özge Cuma Namazı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir hayrı yaptığı için mutlu hissettiğini belirtti. Üniversitenin bu camiye ihtiyacı olduğunu belirten Özge şunları kaydetti: “ Böyle bir günü yaşadığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Üniversitemizde böyle bir camiinin yapılması gerçekten ihtiyaçtı. Bu da Allah’ın bir lütfüdür ki bize nasip oldu. Bugün çok mutluyum. Memleketimize ve İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemizin ihtiyacı vardı. İslamiyet’te her bölge de ibadet edilecek yerlerin olması gerekiyor. Buranın da böyle bir ihtiyacı vardı. Buradaki ihtiyacı da Allah’a şükürler olsun ki biz karşıladık. Bu camiyi mimarlarla bir araya gelip beraber tasarladık. Herhangi bir yerden örnek almadık. Bu camiinin yapımına çok özen gösterdik. Tamamen kendi tasarladığımız bir mimaridir. Allah bize bu imkânı sağladığı müddetçe biz ülkemize ve milletimize bu hizmetleri yapacağız” dedi.

BÜROKRASİ VE SİYASİLER ORADA İDİ

Caminin ibadete açılması ile birlikte, ilk Cuma kılınırken, açılışa katılanlar arasında Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Dt.Sıtkı Güvenç, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof.Dr. Cengiz Dilber, emniyet müdürü Metin Aşık, sanayi ve iş dünyasının tanıdık isimleri, AK Parti Onikişubat ilçe başkanı Av.Ahmet Özdemir, Büyükşehir belediye başkan aday adayı Hanefi Mahçiçek, çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Açılış sonrası misafirlere ve cami cemaatine badem şekeri dağıtıldı.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol