Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ALAADDİN BEY’İN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR!
 30 Mart’ta yapılacak olan mahalli seçimler için start verilir, sonbahara rağmen sıcak hava ile birlikte siyaset de ısınırken, Parti binasında başvuru için evraklarını teslim ettikten sonra, halkın arasına karışan, gülümseyen yüzüyle yaptıklarını, yapacaklarını anlatan Onikişubat belediye başkan aday adayı Alaaddin Devlet Ülger’e ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Vatandaşlar; “Şimdiye kadar yanımıza gelen, bize kendisini ve düşüncelerini anlatan aday adayları içerisinde en atılganı, en çalışkanı A.Devlet Ülger. Oyumuz onun!” derken, başkan aday adayı Ülger duygulanıyor, bir suç işlemiş gibi başını yere eğiyor.

Onikişubat ilçesine bağlı 47 mahalle varken, Ülger, büyükşehirle birlikte ilçe sınırları içerisine girecek olan tüm yerleşim alanlarını kucaklamaya niyetli. Bu bakımdan kent merkezindeki esnaf ziyaretlerine mahalle gezilerini de ekliyor, insanların yüreğine nakış nakış işlenmek için tevazuyu elden bırakmıyor, “Rabbim nasip ettiyse, hayırlısı ise olsun!” dileğinde bulunuyor, tevekküle inandığı için de, ‘inşallah’ sözcüğünü dilinden düşürmüyor.

SİZLERİ YAKİNEN TANIYORUM, SORUNLARINIZI DA BİLİYORUM

Her gittiği mahallede ilgi görüyor, halk etrafını çeviriyor, sorular soruyor,  o da cevabını veriyor, insanları ikna ediyor.

Esnaf gezilerinden fırsat buldukça mahallelere gidiyor. Dumlupınar Mahallesine gidiyor. Yanında mahalle muhtarı Mehmet Ceyhan.

Serintepe Mahallesine gidiyor, yanında muhtarı Ramazan Gürbak.

Mağralı Mahallesine çıkıyor, yanında mahalle muhtarı Hacı Taşkesen.

Son olarak Hacı Bayram Veli Mahallesine gittiğinde, mahalle muhtarı Mehmet Işık ve mahalle sakinleri onu yalnız bırakmıyor.

Onlara, “Sizleri çok yakından tanıyorum, sorunlarınızı da biliyorum. Önsen Belediye Başkanı olduğum dönemde bu yöreye hizmetlerimi tamamladım. Şimdi sıra size hizmet etmeye geldi” diyor, halkın teveccühüne sığınıyor, sonra da; “Ben bu şehrin evladıyım. Hem şehirliyim, hem köylü. Sizden biriyim yani. Memleketten bana ne demedim, kenara çekilmedim. İstişare ederek yola çıktım, size inanarak, size güvenerek aday adayı oldum!” derken de istişareyi öne çıkartıyor, belediye başkanlık koltuğu kendisine nasip olduğunda, istişare heyetini kuracağını müjdeliyordu.

KAPIMIZ HİÇ KAPANMADI, VE HEP AÇIK KALACAK!

Her yerde söylediği bir cümle vardı ki, önemliydi; “Rabbim bize nasip ettiğinde, bu ilçeyi sizlerle birlikte yöneteceğim, istişare heyeti kurarak tabi. Odamız, kapımız hep açık kaldı. Önsen belediye başkanlığı dönemimde de bu böyleydi, bundan sonra da böyle olacak. Bu kapı sizin, bu kapı size açık olacak!”

Sonra da “Sizlerin duasına ihtiyacım var, dualarınızı esirgemeyin!” diyerek de maneviyatın önemine vurgu yapıyordu.

Konuşurken sözleri sık sık kesiliyor, alkış alıyor, mahalle sakinlerinin tavsiyelerini dinliyor, notlarını alıyor, özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili vatandaşı bilgilendirirken, bu bölgedeki eski, yani kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgelerde elinden geleni yapacağını söylüyor, insanların kentsel dönüşümü önemsediğinin altını çiziyordu.

Halkın kentsel dönüşüm için verilen farklı ve adalet ölçülerine sığmayan istimlâk bedelleri için de; belediyenin bu konuda adil davrandığını, davranacağını özellikle söylemekten geri kalmıyordu.

BİZ KENDİNE GÜVENİYORUZ, KENDİ DE BİZE GÜVENSİN!

Kavlaklı’ya gitmiş, taziyeye katılmış, vatandaşı dinlemişti. Yine ilgi büyüktü. Gezileri için sadece esnaf ve mahalle ziyaretleri ile yetinmemiş, vefat edenlerin yakınlarının acılarını da paylaşmıştı. İnsanlar onu kucaklıyor, bölgenin insanı diye isimlendiriyorlardı.

Eski belediye başkanlarından Fevzi Gökçe’nin bir yakını (Nuri Gökçe) vefat etmiş, vefa göstermiş, başsağlığına gitmişti.

Son olarak mahallesine gitti Ülger. Mahalle Muhtarı Mehmet Işık ile “Burası benim büyüdüm mahallem” dediği Hacı Bayram Veli Mahallesindeydi. Onikişubat ilçe belediye başkan aday adayı olduğunu söylemiş,  “Gelin bu ilçeyi sizlerle beraber yönetelim” demişti. Bölgenin sorunlarını bildiğini tekrarlardı, halktan teveccüh bekledi, abilik yapmalarını istedi.

Hangi mahalleye giderse gitsin, vatandaşın da hep bir ağızdan söylediği şu idi; “Biz sana güveniyoruz, sen de bize güven! Kazanman için bize ne düşüyorsa, yapacağız, yanındayız,  peşindeyiz!”

Bu sözler Ülger’in gururunu okşuyor, yüzünde tatlı bir tebessüm oluşuyordu, duygularını gizleyemeyip başını öne eğiyordu, sonra dudaklarından şu cümleler dökülüyordu; “Bizler maneviyata önem veren insanlarız, dualarınıza ihtiyacımız var, lütfen bizden dualarınızı esirgemeyin!” 













Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol