Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

AKKURT, BASINLA BULUŞURKEN

 Kurmayları ile birlikte, Öğretmenevi’ndeki buluşmada bilgiler veren aslen Kilisli olan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş’ta basın ile ilk kez karşı karşıya geldiğinden söz etti, yerel ve ulusal basının önemine vurgu yaparak, hür basından yana olan düşüncelerini paylaştı.

Akkurt, bu toplantıda Kahramanmaraş ve milli eğitim camiasının profilini tartışmak ve masaya yatırmak istediğini söylerken, çok ciddi biri derslik açığının bulunduğunu da belirtmeden geçemedi, “Bereket versin bu şehirde hayırseverlerimiz var. Sordunuz, cevap vereyim, bugüne k adar 46 hayırsever insanımız eğitim için elini taşın altına koymuş, fedakarlık etmiş ve okul yaptırmış, sizin aracılığınızla onlara teşekkür ediyorum”  dedi.

TORBA YASA ÇIKARSA, 35 BİN

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Bu bilgiyi de Milli Eğitim Müdürü Akkurt verdi. Halen Kahramanmaraş’ta öğrenci sayısı 257 bin iken, öğretmen sayısı da 12.500. ve bu yıl 784 merkezde taşıma öğretim yapılacak.

Akkurt, “Okullarımız önümüzdeki hafta pazartesi günü açılacak. Kitaplar dağıtılacak. Her ne kadar tabletler dağıtıldıktan ve çıktıktan sonra kitapların modası geçti ya, neyse… Ama teknolojiye de sırtımızı, arkamızı dönemiyoruz neticede” diye konuştu, torba yasanın meclisten çıkması halinde, bu yıl 35 bin öğretmen ataması yapılacağını, muhtemelen bunun 1.400’ünün Kahramanmaraş’a verileceğini belirtirken de, bir müjde daha verdi, bu yıl ikinci bir fen lisesinin açılacağını duyurdu.

ÖĞRENCİ GİBİ ÖĞRETMENLERE DE KARNE VERİLECEK

Farklı uygulamaları ve projeleri ile dikkat çeken Müdür Akkurt, bu eğitim-öğretim yılında öğrencilere olduğu gibi, öğretmenlere de performanslarına göre karne verileceğini duyururken, müdür ve milli eğitim camiası olarak 3 kırmızı çizgilerinin olduğunu ifade etti, bunları sırasıyla;

a)      Yolsuzluk… Hiçbir arkadaşının, herhangi bir kurumla maddi çıkar ilişkisi olmaması gerektiğini ifade etti.

b)     Ahlaksızlık. Öğretmenliğin ahlaki ve etik kurallar içerisinde yapılmasını önerdi.

c)      Vatandaşa kötü muamele…

Anahtar Kelimeler:
AKKURTBASINLA BULUŞURKEN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol