Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

AKBABA’DAN İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

HKÜ KKM’de (Kongre ve Kültür Merkezi) gerçekleştirilen “Etkili İletişim Kurma Semineri” öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle takip edildi. Etkili iletişim ile ilgili önemli ipuçlarını, gündelik hayattan yaşanmış birçok örnek ile anlatan Fatih Akbaba, öğrencilerle karşılıklı iletişim kurarak, hayatları boyunca yararlı olacak önemli bilgiler verdi.

İletişimin önemli detaylarına sıkça değinen Fatih Akbaba şu ifadelere yer verdi: “İletişim bazen duymak, bazen görmek, bazen de dokunmaktır. İletişimin en kısa tanımı; bir kişinin bir bilgiyi anlaşılır bir biçimde başkalarına aktarmasıdır. İletişim; kişilerin amaçsız etkileşimlerinden ziyade, bir etki oluşturmaya veya davranış nedeni olmaya dönük bir bilginin bir kişiden başka bir kişiyle bilinçli olarak aktarılmasıdır” diyerek iletişim ile ilgili açıklamalar yaptı.


DİL ÖTESİ İLETİŞİM NE DEMEK?

Fatih Akbaba “Dil Ötesi İletişim” ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Akbaba: “Dille iletişimde kişiler ürettikleri bilgileri birbirlerine ileterek anlamlandırırlar. Dil ötesi iletişim ise sesin niteliği ile ilgilidir; ses tonu, sesin hızı, şiddeti, hangi kelimelerin vurgulandığı, duraklamalar ve benzeri özellikler dil ötesi iletişim sayılır” dedi.

Program sonunda Fatih Akbaba öğrencilere; duygusal bir fon müziği eşliğinde, ders çıkarabilecekleri ve çıkarımlar yapabilecekleri bir hikaye anlattı. Bununla beraber öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Akbaba, HKÜ ailesine ve öğrencilere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol