Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

 “90. YILINDA CUMHURİYETİMİZİN BAŞKENTİ ANKARA”
 Mücadele arkadaşları ile, Milli Mücadele çalışmalarını yürütmek için karargâh olarak seçtiği Ankara’da 27 Aralık 1919′da büyük bir coşkuyla karşılanan Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini de burada atmıştır. 23 Nisan 1920′de kurulan TBMM Hükümetinin idare merkezi ilan edilen Ankara, 13 Ekim 1923′de çıkarılan bir kanunla da Türkiye’nin Başkenti olmuştur. Başkent Ankara, Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle yaşdaş olarak ülkemizin her alanda  temellerinin atıldığı bir  şehir olarak ilelebet yaşatılmalıdır.

Ankara, bu gün geriye baktığımızda bir çok alanda olduğu gibi, kültür ve sanat alanlarında da erezyona uğramaktadır. Pek çok sanat kurumu doksanlı yılların başından itibaren kentsel mekan değiştirerek taşınmış veya kapatılmıştır. Buna karşın Üniversitelerin, özel teşebbüslerin, Derneklerin  ve Vakıfların girişimleriyle  pek çok yeni sanat  kurumu ve mekanları da Ankara’da açılmıştır. Bu gün Ankara’da altmışın üzerinde özel ve resmi sanat mekanı mevcuttur.

Sergi Paydaşımız olan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, İstanbul’un dışında ve de Başkent Ankara’da 1970 yılında kurulan ülkemizin üye sayısı bakımından ikinci büyük sanatçı örgütüdür. Kurulduğundan itibaren Başkent Ankara’mızın Kültür ve Sanat ortamına büyük katkıları olmuştur ve bugün burada olduğu gibi olmaya da devam edeceği inancındayım. Altı yıl yönetiminde de bulunduğum BRH Derneği’ ne mevcut yöneticilerine ve  sergimize katılan ressam  üyelerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. Birlikte Yeni  etkinliklerde birlikte olmayı dilerim.

Eserlerini  üniversitemize hediye eden ressamlarımıza  Üniversitem adına ayrıca  Teşekkür ederim.

Ayrıca Bize bu etkinliği düzenlememiz için olur veren ve destekleyen Atılım Üniversitesine, organizasyonda  emeği geçenlere  de teşekkür ederim.

-İnsanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. Mustafa Kemal Atatürk
Yrd.Doç.Himmet GÜMRAH

Küratör.

BRHD Başkanı  Ressam M.Ali Doğan’da özellikle  konuşmasında tüm kurumlarımızın çağdaş sanatlar müzesi kurulmasına yönelik girişimlerde bulunulması gerektiğini yeniledi.

Yrd. Doç. Dr. Himmet Gümrah’ın ardından Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da kısa bir konuşma yaptı. Verilen kokteyl eşliğinde konuklar tarafından  sergi gezildi.

Gezilen Sergiye bir eseriyle hemşehrimiz M.Akif ORÇAN’INDA yer aldığı  etkinlik 15 kasım 2013 tarihine kadar gezilebileceği bildirildi.

Sergiye katılan ressamlar:A.Celal BİNZET,Aslı Çakar ÖZEN,Ataç ELAALMIŞ,Ayşe ARKUN,Ayşegül YARAR,Bedri KARAYAĞMURLAR,Bünyamin BALAMİR,Durmuş Ali AKÇA,Elvan SUNGUR,Emel YALIN,Ferda Efe GÜNEL,Funda İyice TUNCEL,Güzin ARISOY,Güzin Altan AYRANCIOĞLU,Himmet GÜMRAH,Hülya İz BÖLÜKOĞLU,Hüseyin YILDIRIM,İbrahim KUZEY,Kadir ŞİŞKİNOĞLU,M.Akif ORÇAN,Mehmet Ali DOĞAN,Mine GENÇTÜRK,Nur ESEN,Nur GÖKBULUT,Nurettin ŞAHİN,Nursun SAKAL,Semra ÇEVİK,Sezai KARA,Süleyman KARAKUL,Svetlana İNANÇ,Teymur AĞAOĞLU,Tülin DEMİR,Valit TALİB,Yasemin ÇOŞKUN,Yasemin KAYABAŞI,Orhan Gazi BİNBOĞA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol