Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

“1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NDE ENGELSİZ ÇALIŞMA İSTİYORUZ”
 " Dünyanın 166 ülkesinde kutlanan 1 Mayıs;  iç çatışmaların değil,  tüm emekçilerin hep birlikte çalışma hayatındaki sorunlara karşı gösterdiği mücadelenin, insanca yaşanacak bir dünya için yapılan ortak mücadelenin, dengeli gelir dağılımının, örgütlenme özgürlüğünün, barışın, demokrasinin, daha demokratik bir Türkiye’nin sesi olmalıdır.

 “Çalışma hayatında yeni bir sorun daha ‘İşverenin Rica mektupları’

Çalışma hayatında;  taşeronluk, kayıt dışılık, örgütsüzlük, düşük ücret ve iş kazaları gibi sorunların yanında son zamanlarda akla hayale gelmedik bir sorunla daha mücadele ediyoruz.

İşverenler işyerlerinde sendikalı olan-olmaya çalışan işçileri işten atarak, sektördeki diğer işverenlere özel ricalı fakslar çekerek bu işçilerin iş için kendilerine başvurmaları halinde işe almamalarını istiyorlar. Bu tutum ülkemizin büyük ve marka sahibi firmalarında gerçekleşiyor…

İşçilerin; Anayasa ve yasaların teminatı altındaki haklarını kullanarak sendikalı olma hakkı varken, bazı işverenlerin bu çağ dışı zihniyetlerini  illegal bir yöntemde kullanarak işçilerin çalışma hakkını engel olmaya çalışmalarını kınıyoruz. İşverenlerin bu hukuksuz ve keyfi davranışları diktatörlerin davranışlarından farklı değildir.

Geçtiğimiz günlerde gıda sektöründe büyük ve önemli bir markaya sahip olan bir firmada konu belgeleriyle ortaya çıktı. Ancak basına yansımayan benzer şekilde uygulama, insaniyetsiz  birçok işveren tarafından yapılmaktadır ve oldukça da yaygındır.

“Çalışma hakkına engel olunmayan çalışma hayatı”

Biz 1 Mayıs emek ve dayanışma günü dolayısıyla; adalet ve refah, daha özgür, yaygın ve engelsiz bir örgütlenme, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı  çalışma hakkına engel olunmadığı çalışma hayatı isteğimizi  yineliyoruz.

Bireysel hak ve özgürlüklere, sosyal adalete ve toplumsal barışa inanmakta ve bu uğurda mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak Öz İplik-İş Sendikası adına tüm çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum " dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol