Beklenen karar herkesi mutlu etti. Partide, şehirde bayram havası esiyor. Fırat Görgel artık AK Parti İl Başkanı.

Kamuoyunun günlerdir sonucunu beklediği karar nihayet açıklandı, AK Parti’nin mutfağından gelen, sürekli sahada olup, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı ardından Onikişubat İlçe Başkanlığı da yapan, siyasetin düzgün ve marka ismi Av. Fırat Görgel’e iade-i itibarını Külliye teslim etti.

Karar, AK Parti camiasında ve kamuoyunda memnuniyetle karşılandı, ‘Hak yerini buldu, emanet emin ellerde’ yorumlarına neden oldu.

Okurlarım biz bu köşe yazılarımı yazarken, sürekli bu göreve layık kişinin Fırat Görgel olduğunu vurgular, ‘iğne battığı yerden çıktı’ yorumunu yaparken, partiyi ileriye taşıyacak, gidenleri geri getirecek, toparlayıcı yanını da kullanarak partiyi güçlendirecek liderin Görgel olacağını sizlerle paylaşınca, okurlarım, ‘sen il başkanı Fırat Görgel’in olacağını biliyordun, ama yazmadın, gizledin!’ dediler.

*

Hayır bilmiyordum. Kahin değildim, falcı hiç değildim. Önsezilerim, aklımdan ve içimden gelenler Görgel’in biraz daha ağır bastığını hatırlattı, o kadar. Sadece içimden geçeni yazdım. Kamuoyunun beklentisinin bu bu mealde olduğunu hissettim, beklenen liderin ancak Fırat Görgel olabileceğini paylaştım.

Bu göreve için biçilmiş kaftandı Fırat Görgel.

Emanetin ehil ellerde olduğunu düşünen bir ben değildim bu şehirde. Tamam, temayüle katılan, mülakatta sabırsız bekleyiş ardından Külliye’de, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda terleyen ben değildim. Ama o arkadaşlarımız da en az Fırat Görgel kadar bu göreve layık kimselerdi.

Ama her zaman derim ya, bir kızı on kişi ister, ama kız bir kişiye varır.

Kız Görgel’i seçti!

*

Son yazımda, okey masasından söz etmiş, ‘Okeye dönen Fırat Görgel olacak!’ demiştim. Yanılmamışım. Müneccim değildim, kâhin ya da falcı değildim ama kim bilir malum olmuş demek.

Şimdi yerelde siyasetin patronu O. Yapacak çok işi var! Hele koltuğuna bir otursun, yönetim listesini yapsın,  7 Kasım’daki kongreyi atlatsın, tebrik ve hayırlı olsun ziyaretlerini bitirsin, bir komutan gibi, bir cengâver gibi, bir Ertuğrul gibi alanda göreceksiniz O’nu.

Kırmadan, dökmeden… Çünkü bir siyasi geçmişi, tecrübesi var. Lekesiz, tertemiz ve sabıkasız!

*

Fırat coşkun akacak, akarken çevresine zarar vermeyecek, yıkıp devirmeyecek! Verimli, tutarlı ve bilinçli siyaset anlayışı sebebiyle, yardımcılarını sahaya sürmesi ile çıtayı yüksek tutması, gidenleri, küsenleri geri eve çağırması, üye kayıtlarına hız vermesi, gönül siyasetini kendisine ilke edinmesi birinci hedefi ve görevi olacaktır.

Hayırlı olsun.

Beni yanıltmadığı için, beklentileri boşa çıkartmadığı için, kamuoyunun gönlünde taht kurduğu için, sadece AK Partililerin değil, bir milyon 200 kişinin sevgilisi olduğu için, tebrikler, teşekkürler güzel insan!    

Sanki yeni kurulmuş bir partinin lideri gibi karşılandı şehirde.

Herkes Fırat sevgisine açmış demek ki.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol