Millet de saf saf inanıyor, götürüp bunlara para yatırıyor. Neymiş, bu bankalar faizi vermezmiş de, kar payı dağıtırlarmış. Faizin haram olduğuna inanan inançlı kardeşlerimiz de bu palavraları yutuyor, ha faiz, ha kâr payı diye düşünmeden elindekini-avucundaki bu sözde İslami bankalara yatırıyorlar.

Bankaları sevmesem de, bankasız yapamıyoruz. Hayatımıza, kanımıza, ruhumuza girmiş÷ onsuz bir yaşam yok sanik. Ticari ve sosyal hayatımızın bir parçası olup çıkmışken, ben en çok şu faizsiz bankacıyız diyenlere bozuluyorum.

Bankalar…

Modern cücükçü… Resmi faizci… Mevduat toplarlar, vatandaşa faizle para verirler. En çok da onlar için söylenen, “Bankacılar güneşli günlerde şemsiyelerini ödünç verirler, yağmurlu günlerde tekrar isterler!” sözüne bayılırım.

Kredi kullandırırlar, faizini, yani cücüğünü de alırlar.

*

Artık günümüzde… Bankalar… Hissedarlarına kar payı, mudilerine ise faiz verirler. Faizsiz bankacıların verdikleri, hisse ve ortaklık geliri olmadığı için kâr payı değil, adı değiştirilmiş faiz’dir.

*

Yanisi şu…

Faizsiz bankacılık kocaman bir palavradan, yalandan, iyi niyeti ve insanların birikimlerini suiistimalden başka bir şey değildir.

Kimse kimseye durduk yerde para vermez, verirse de canını alır.

Günahtan ve haramdan korkan Müslümanları rahatlatmak için uydurulmuş bir gerçek sömürü modelidir.

O bakımdan faizsizi bankacılık martavalı beni bozar!

Allah ocaklarına düşürmesin, fırsat vermesin!

*

Bunu bağnaz insanlara anlatması zor. Bu meselede o kadar inandırılmışlar, kandırılmışlar ki, faiz denilince şeytan görmüş gibi kaçanlar, kâr payını duyunca bankaya dört ayak da ödünç alıp koşuyorlar.

Din sömürüsünü bu kadar hoyratça kullanan bankalara ne yazık ki tavizler veriliyor, saf Müslüman kardeşlerimiz onların bu yalanlarına kanıp birikimlerini götürüyorlar.

Ne diyelim, Allah akıl fikir versin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol