Bugün kadına yönelik şiddete karşı mücadele günüymüş. Bir çalışan olarak böyle anlamlı günlere ilişkin yazı yazmam da gerekir aslında ama işlerimin yoğunluğu buna izin vermese de, bugün bu meseleyi gündeme getirmek istedim.

Her gün televizyonlarda…

Kadına şiddet.

Kadına cinayet.

Kadına taciz, tecavüz…

Kadına şiddet, sargı tutmaz bir yara haline geldi. Bugün insanlar gazetelerde, televizyonlarda, siyasetten çok kadına şiddet haberleriyle karşı karşıya kalıyor.

Kadına yönelik şiddete karşı bir mücadele günü oluşturuldu ve son çağırı da bir insanın erkekliğine yönelik.

 ‘Erkeksen öfkeni yen!’

Değilsen mesele yok zaten!

 

ASLINDA BU ÜSTÜ KAPALI BİR ONURLANDIRMA

 

Kadın-erkek ilişkilerine ait çok sözler var da, sözüm ona deyimlermiş, ata sözleriymiş, geçiyorum hepsini bir kalemde. Ve bugün itibariyle bazılarını saçma buluyorum ki, kadını aşağılamaktan öteye gitmeyen sözler.

Erkekliği ile gurur duyan bir toplumun kalbine seslenmek gerekir mi bilmiyorum, öfkesini yenebilecek gücün erkeklikte var olduğuna inandıkları için belki derim ama, bu demektir ki, bir erkeğin gücünü nerede ve nasıl kullanacağı, onun erkekliğine kalmıştır.

Günümüz toplumunda bu böyle…

Aslında, kimse kusura bakmasın da, öfkesini yenemeyen, kendisini frenlemesini bilmeyenler için erkeklik, öyle çok da büyütülecek bir şey değil.

 

KADINLARIN ONCA SORUNU VARKEN!

 

Her insan gibi kadınların da kendine özgü sorunları var. İşyerinde, evinde, kadınlar gününde vs…

Bu kadar sorunları varken kadınların, bir de erkeklerle uğraşması, öfkenin, şiddetin ve tecavüzlerin arkasında duranların utancıdır. Erkeklik, aslında bir zarafet ve güç meselesidir, göstergesidir. Kadınlara çiçek bahçesi üretmek gibi…

Öfkeyi yenmek, gücünü insancıl gerçeklerde kullanmaktır erkeklik. Kendini savunamayan (ki bunlar genellikle kadınlar oluyor) savunmaktır, onları gözetip kollamaktır erkeklik.

Kadınlar bir çiçek. Onlar olmazsa evimizin hali nice olur?

Benim kimseye erkeklik dersi verecek halim yok da, günümüzde kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzler yanında, son senelerde aratan cinayetler de eklenince, erkeklik damarı kabaranlara bir uyarım olsun istedim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol