Zaten yoklardı, özellikle 31 Mart mahalli seçimlerinden sonra ilçelerden haber aktarımı bıçak gibi kesildi.

Neden kesildi, niye kesildi, bir anlam veremezken, insan istemez şunu düşünüyor, “Ya haber değeri olmayan icraatlar, hizmetler kalmadı, ya da belediyelerin basın büroları ki bazıları değişti, bu konuda yetersiz. O bakımdan haber akışı olmadı, olmuyor…”

İlk başlarda kilit parke döşemekten başka işleri olmayan bazı başkanlar, bu haberleri her gün servis ederlerken, şimdi herhalde ekonomik kaynaklarda kurumuş olsa gerek, haberlik icraatları da olmuyor demek.

*

Ancak…

Şirin Erdemli ilçemize bakıyorum, neredeyse her gün haberleri ile sitemizi, face’lerimizi süslüyorlar. Sosyal, kültürel ve toplumsal içerikli haberler, çok gayretli, çok çalışkan ve üretken basın servisleri sayesinde haberler aktarırken, insan ister istemez düşünüyor ve soruyor;  “Bizim ilçelerimiz uyuyor mu?”

Hani bazı başkanlar demişti, “Bizim ne haberimizi yapın, ne reklamımızı atın, ne de mıntıkamıza ayak basın! Biz bize bırakın!” demişlerdi.

Zaten o üretemeyen,  kendi kendine bile yetemeyen, kamuoyunda ve kendi köyünde-ilçesinde bile kabul görmeyenlerin haberlerini yapmak için de can atmıyoruz.

*

Sayın Mükerrem Tollu… Erdemli İlçemizin Belediye Başkanı olarak son derece mütevatı, son derece çalışkan, son derece kamuoyunda karşılığı olan, her partiden sevilip sayılan bir yerel yönetici iken, o kadar da kalender, o kadar da mütevazı ve o kadar da basın dostu.

Bu değerli başkan için de daha önce bir köşe yazısı yazdığımı hatırlıyorum.

İlçede toplumsal barışı tesis etmiş, teşkilatlarla, bürokrasi ile en önemlisi de ilçe halkı ile barışık yaşamayı özümsemiş, kendini kabul ettirmiş proje adamı.

Keşke bazı ilçe belediye başkanlarımız (ki onlar kendilerini bilirler) sayın Mükerrem Tollu’yu ve ekibini örnek alsalar. Alsalar da basına neden bu kadar uzak olduklarını öğrenip belki utanırlar.

Utanacak yüzleri varsa tabi…

*

Son söz, Mükerrem Tollu şirin ilçemiz Erdemli için bir kazanç, bir fırsat bir değer, bir gönül dostu. İlçe de kıymetini bilir inşallah.

Darısı bizimkilere…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol