Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! BADMİNTON GRUP MÜSABAKALARI SONUÇLANDI

Bu haber kez okundu.

CEBİNDE BİRAZ PARASI OLAN MÜTEAHHİT OLDU

Müteahhit ya da, ‘kentsel dönüşüm uzmanı’ (!) olmanın önünde bir engel bulunmuyor. Dileyen, canı isteyen, işi bozuğa giden, emekli olup kahvede pişpirik oynamasını bilmeyen, evinde yatmaktan usanan yapı sektörüne giriyor. Bu da sektörün sonunu mu hazırlıyor sorusunu akıllara getiriyor.

Bu konu ile ilgili tek kriter para. Cebinde üç-beş kuruşu olan müteahhitlik yapabiliyor. Etik hiçbir değerle de ölçüşmeyen bu durumun teknik bir izahı da yok aslında. Berber olmak isteyenin en az iki yıl çıraklık yaptığını ve meslek oda’sından belge alındığı göz önünde bulundurulursa, inşaat sektörü resmen ayağa düştü.

Arsa paylarının ciddi ve büyük oranda artması ile zaten arsa sıkıntısı da yaşayan inşaat sektörü, şimdi de sağda solda üretilen dedikodularla uğraşıyor. “Şu inşaat firması battı, çekleri geri dönüyor, bu inşaat firması iflasın eşiğine geldi, öteki inşaat firması konut almak isteyenlerle ciddi sorun yaşıyor…” gibi altı astarı olmayan ve hiçbir haklı ve geçerli mesnede dayanmayan iddialarla sektörü ayakta ve dik tutmaya çalışırken, konut edinmek isteyenlerin de kafası karışık.

İNŞAAT PİYASASI CİDDİ PANİK İÇİNDE

Şimdi de yeni bir cingözlük, uyanıklık peydah oldu. Sözde müteahhit kesilen bazı düzenbazlar, aslında hırsızlıktan başka bir işlevi olmayanlar, başkalarına ait arsa veya konutları göstererek, kendileri yapmış gibi pazarlamaya soyundular. İnsanların umudunu, geleceğini çalan, karartan bu üçkâğıtçılara itibar edilmemeli. Bu tür insanların piyasada yer edinmek istemesi, dürüst, ilkeli ve sektörde marka haline gelmiş firmaları da rahatsız ederken, konut sahibi olmak isteyen vatandaşları da uyarmadan yapamıyorlar.

Son söz; Konut alırken dikkat! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol