Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

HAVZA BAZLI DESTEKLEME MODELİNE GEÇİLİYOR
 Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2017 yılında ilçemizde Arpa, Buğday Dane Mısır, Nohut ve Yem Bitkileri desteklemeleri kapsamında değerlendirilecektir. Başvurularını tebliğ hükümlerine göre zamanında ve uygun olarak yapan üreticilerimize ilgili kalemden destekleme ödemesi yapılacaktır.

İlçemizde Tarım Havzaları Üretimi ve Destekleme Modeline dâhil olup, 2017 yılı desteklemelerinde İlçe Havzamıza eklenmeyen Yağlık Ayçiçeği, Kanola, Aspir, Çavdar, Yulaf, Tritikale, Çeltik, Kuru Fasulye, Mercimek ve Patates üretiminin yapılması halinde destekleme ödemesine tabi tutulmayacaktır.

2017 üretim yılında başlamak üzere, örtü altı üretimler ve çeltik hariç olmak üzere bir parsele aynı tek yıllık bir bitki arka arkaya üç kez ekilirse, üçüncü üretim için bu tebliğde belirtilen destekleme ödemeleri yapılamaz.

Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan ÖZCAN;  tüm çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için  bu hususları dikkate almaları ve bu doğrultuda üretim yapmaları gerektiğini ifade ederek bol kazançlı ve bol yağışlı bir yıl temennisinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol