Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

 “2023’E 10 KALA ULUSLARARASI İŞ MAKİNALARI KONGRESİ”
 Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanko İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu, Sanko İş ve Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akif Atabay, Yurtiçi Satışlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı ve Sanko Makina satış direktörlerinin de katıldığı kongrenin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin, küresel iş makinası sektörü için çok önemli alan olduğunu söyledi.

Makina sektöründe Türkiye’nin teknoloji üssü olmasını istediklerini belirten Ergün, “Türk iş makinası sektörü, Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın ise en büyük 11’inci sektörü konumunda. Ülkemizde 7 yaş sınırında 65 bin adet iş makinası bulunuyor” dedi.

Sektörde 2023 yılında satışların 30 bine ulaşmasının beklendiğini kaydeden Ergün, “Ülkemizdeki iş ve inşaat makinası talebinin yüzde 40’ı yerli imalatçılar tarafından karşılanıyor. Bunun artmasını hedefliyoruz. İş makinası ihracatı 10 yıl içinde sektör ihracatını 8 kat artırdı ve 1,5 milyar dolara yaklaştı. 2023 hedefinde en az 10 milyar dolarlık payı olacaktır” diye konuştu.

ABDULKADİR KONUKOĞLU

Kongrenin yapıldığı otelin “Gaziantep” isimli salonunda, İş Makinaları Sektöründe Yatırım Teşvikleri ve Finansman Ortamı konulu oturum düzenlendi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkan Yardımcısı Hayrettin Yücel, Makina İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öksüzömer, Finansal Kiralama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Taşar ve Çankaya Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mete Doğanay'ın katıldığı oturumda, teşvik ve finansman konusu masaya yatırıldı.

Gaziantep için daha güçlü teşvikler beklediklerini vurgulayan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

Makina sektöründe maliyet artışına rağmen üretim tesislerimizi Marmara Bölgesi’ne değil, Gaziantep’e kurduk.Gelişen ve Türkiye’nin geleceği olan sektörlere teşvikler verilmeli. Sanayileşmede ülkemizin lokomotif kentlerinden birisi olan Gaziantep’in, konumunu daha da geliştirmesi ve pekiştirmesiiçin teşviklerle desteklenmesi gerekir.”

SankoMakina’nın 7 makinasını sergilediği standı, kongreye gelenlerin büyük ilgisini çekti. Yerli üretim MST 6 Serisi kazıcı yükleyici ve MST ST 17.30 telehandler göz doldurdu. Kongrede yerli ve yabancı katılımcılarla iletişim kurma olanağı oluştu.

SANKO MAKİNA

Sanko Makina, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 44 bin metrekare kapalı ve 500.000 metrekare toplam alan üzerine kurulan, üstün teknolojiye sahip üretim tesislerinde pazar ve müşteri talepleri doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu yüksek performanslı iş makinaları üretimi gerçekleştiriyor.

MST markası ile üretilen iş makinalarının konforu, kullanım rahatlığı, düşük yakıt sarfiyatı ve satış sonrası hizmetlerin 24 saat kesintisiz sürdürülmesi, yurtiçi ve yurtdışındaki kullanıcıların tercihinde etken oluyor.

Türkiye’de ilk ve tek yerli teleskopik forklift (telehandler) üreticisi olan Sanko Makina, bu üründe ve yine üretimini yaptığı kazıcı yükleyici (bekoloder) ürününde de Türkiye ve dünyada ihracat yaptığı 40’ın üzerindeki ülkede ciddi bir pazar payına ve hızla yükselen bir grafiğe sahip.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol