Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

SİVAS’A ELBİSTAN’LI REKTÖR
 Son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlüğüne atanan ve aslen Kahramanmaraş/Elbistanlı olan ve zengin bir kariyere sahip Prof. Dr. Mehmet Kul’a başarılar diliyoruz.

PROF. DR. MEHMET KUL KİMDİR?

1970 yılında doğan Prof. KUL ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden 1995 yılında lisans, 1997 yılında yüksek lisans ve 2003 yılında doktora derecesini almıştır. 1995-1996 yılları arasında Türk Standartları Enstitüsü’nde çalışmıştır. 1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Üretim Metalurjisi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Cumhuriyet Üniversitesi tarafından lisansüstü eğitimi için öğretim üyesi yetiştirme programı kapsamında ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak görevlendirilmiştir. 1996-2003 yılları arasında ODTÜ’de bulunduğu sürede Ferrous Extractive Metallurgy, Nonferrous Extractive Metallurgy, Advanced Thermodynamics, Extractive Metallurgy Laboratory gibi derslerin asistanlığını yapmıştır. ODTÜ’de çalıştığı sürede germanyum ve nadir toprak elementlerinin üretimi gibi savunma sanayi açısından önemli olan stratejik malzemelerin üretimi projelerinde yer almıştır. Yardımcı Doçent olarak 2004-2011 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde çalışmıştır. Nisan 2011’de Doçent unvanını almıştır. 2016 yılında aynı bölümde Profesör olarak görev yapmaya başlamıştır.

Prof. KUL 6 adet TÜBİTAK tarafından desteklenen sanayi odaklı projede yer almıştır. ODTÜ ve Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin de araştırmacı olarak yer aldığı TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu tarafından desteklenen bilimsel 2 adet 1001 projesi yürütmektedir. Bu projeler ile 2’si doktora, 4’ü yüksek lisans bursiyeri ve 6’sı akademisyenden oluşan 12 kişilik bir bilimsel araştırma grubu oluşturmuş ve bilimsel-teknik çalışmalarına devam etmektedir. Toplamda 9’u TÜBİTAK, 2’si DPT, 1’i Sanayi Bakanlığı (SANTEZ) ve 4’ü CÜBAP tarafından desteklenen 16 bilimsel-teknik projede Yürütücü veya Araştırmacı olarak görev almıştır.

Prof. KUL son 2 yılda TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenen projeler kapsamında, aralarında ülkemizin en büyüklerinin de olduğu 61 adet özel şirketin Araştırma-Geliştirme merkezini ziyaret etmiştir. Bu ziyaretlerde firmaların Ar-Ge merkezlerini ve projelerini incelemiş, karşılaşılan problemlerin çözümüne önerilerde bulunmuştur.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Garanti Bankası  işbirliğiyle 2010 yılında düzenlenen “Garanti Bilim Olimpiyatları” adlı organizasyonda, yürütülen Yüksek Lisans Tez çalışmasından üretilen yayınlar ile Fen Bilimleri alanında Lisansüstü Birincilik Başarı Ödülü kazanılmıştır.

Prof. KUL’un 10 tanesi SCI/SCI-Expanded kapsamında olmak üzere toplam 11 tane uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makale, 24 tane uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş ve bildiriler kitabında basılmış bildiri ve 3 tane ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş ve bildiriler kitabında basılmış bildirisi olmak üzere toplam 38 tane yayını bulunmaktadır. Ayrıca, bir uluslararası kitapta bölüm yazarlığı yapmıştır.

2004-2012 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2013 yılında ve 2016-2018 yılları arasında Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2009 yılında başlayan Cumhuriyet Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Üretim Metalurjisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini 2018 yılına kadar sürdürmüştür. Bölüm Başkanlığı görevleri sırasında Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurul Üyesi olarak ve Fen Bilimleri Enstitüsü Kurul Üyesi olarak görev almıştır. 2012-2014 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. Temmuz 2017-2018 yıllarında son teknoloji bilimsel araştırma cihazının bulunduğu ve bilimsel araştırmaların yapılacağı 102 adet laboratuvara sahip Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Müdürlüğünü yürütmüştür. 27.12.2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Rektör olarak atanmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol