Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖZEL SANKO KOLEJİ’NE ZİYARET

Üniversite sınavı öncesi Özel SANKO Koleji öğrencilerine üniversite eğitimi ile ilgili  sunum yapan SANKO Üniversitesi yöneticileri, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Konuşmasına, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav, Sizlerin geçtiği bu dönemlerden geçtik. Sizleri çok iyi anlıyor ve yardımcı olmak istiyoruz. Ziyaretimizin asıl sebebi de sizlere rehber olmak, dilediğiniz zaman bizleri ziyaret edebileceğinizi hatırlatmaktır” dedi.

SANKO Üniversitesi hakkında bilgi veren, akademik kadro ve teknik altyapı açısından Türkiye standartlarının üzerinde bir üniversite kurdukların kaydeden Prof. Dr. Sınav,  “Şimdi diyeceksiniz ki; ‘17 yaşındayız. Hayatımızın geri kalanında yapacağımız mesleklerimizin seçimi ilgili neleri düşüneceğimiz gerektiğini nasıl bileceğiz.Haklısınız. Biz bunun için buradayız. Sırtınıza yüklenen yükü hafifletmek ve meslek seçiminizle ilgili bir bilinç oluşturmanıza yardımcı olmak istiyoruz”  diye konuştu.

Meslek seçimi konusunda önerilerde bulunan Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti:

Öncelikle kendinizi tanıyın. Kimim, yeteneklerim, hobilerim ne, ne yapmak beni mutlu eder? Sonra hayat nedir, neden yaşıyoruz diye sorgulayın kendinizi. Hayatı tanıyın. Kendinizi ve hayatı tanıdıktan sonra en son meslek seçiminize geçin. Hem yaparken zevk alacağınız, severek yapacağınız, hem de para kazdıracak bir mesleği seçmelisiniz. Eğer başarı istiyorsanız ya kimsenin yapamadığı, üretemediği bir şeyi üretip yapacaksınız, ya da başkalarının yaptığı şeyin en iyisini yapacaksınız.

SANKO Üniversitesini kurarken en iyiyi hedefledik ve bu yolda da ilerliyoruz. Kuruluş bütçemizden çok ciddi bir miktarı yurtdışında başarılı olmuş Türk akademisyenlerin birikimlerinden üniversitemizde yararlanmak için ayırdık. Her ay bir hocamızı, özellikle USA’da yaşayan hocalarımızı, dersler ve konferanslar vermek üzere üniversitemize davet ediyoruz. Hatta bu akademisyenlerin bazılarını kısmi zamanlı olarak kadromuza kattık. Yılda dört kez 2’şer hafta süreyle eğitim vermek üzere üniversitemize geliyorlar. Geri kalan zamanlarda da internet ve video konferans gibi modern iletişim araçları kullanarak eğitimlerini sürdürüyorlar.”

 



PROF. DR. NALAN AKBAYRAK

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Akbayrak ise Özel SANKO Koleji öğrencilerine fakültedeki bölümler ve iş imkanları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Akbayrak, şöyle devam etyti:

Üniversitemiz ve fakültemiz bünyesinde modern laboratuvarımız mevcut. Bunların içinde Simülasyon Laboratuvarı’na özellikle dikkat çekmek isterim. Bir adet yeni doğan, bir adet çocuk ve bir adet yetişkin simülatörlerinden oluşan laboratuvarımız sayesinde öğrencilerimiz, hastalarla aynı tepkileri veren maketlerde hastayla hiç temas etmeden nasıl sağlık hizmeti verileceğini öğreniyorlar.”

 

PROF. DR. SALİH MURAT AKKIN

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın da sözlerine, “Sunumum başlığını ‘SANKO Üniversitesinde Tıp Fakülteli Olmak’ şeklinde hazırladım. Amacım mezuniyet öncesi kafanızda oluşabilecek sorulara cevap verebilmek” diyerek başladı.

 Özel SANKO Koleji öğrencilerine SANKO Üniversitesinin tıp fakültesinin akademik kadrosu, eğitim ortamı, öğrenciler ve eğitim ile sosyal yaşam hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Akkın, “Amacımız evrensel eğitim vermek, hedefimiz ise her yönüyle nitelikli hekim yetiştirmek” ifadelerini kullandı.

Şu an itibariyle 50 akademisyene sahip olduklarına dikkati çeken Prof. Dr. Salih Murat Akkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 Eğitimlerimiz sadece klasik sınıf ortamında değil, akran eğitimi, hocalarla birebir görüşmeler, sunum hazırlanması şeklinde. Hatta ‘makale nasıl hazırlanırın’ çalışmalarını yapıyoruz. Öğrencilerimiz Özel Sani Konukoğlu Hastanesi polikliniklerinde gözlem yapmaya bile başladılar. Bunların yanı sıra üniversitemizin konum itibariyle Gaziantep merkezinde olması öğrenciler büyük bir avantajdır.”

SANKO Üniversitesi Sosyal Kurumsal Hizmetler Müdürü Tarkan Yıldırım ise öğrencilere burslar, puanlar ve kontenjanlar hakkında bilgiler vererek, “Bizi merak eden, üniversite ortamını görmek isteyen öğrencilerimize kapılarımız daima açık” diyerek öğrencileri üniversiteye davet etti.

Ziyaret, Özel SANKO Koleji öğrencilerinin sorularının yanıtlanması ve armağan takdimiyle sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol