banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ “SANKONUK” PROGRAMI
  

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlker Saygılı’nın açılışını yaptığı programa, SANKO Üniversitesi’nin yanı sıra Gaziantep Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden akademisyeneler ve öğrenciler de katıldı.

 

Saarland Üniversitesi’nin yanı sıra CAU-Kiel Üniversitesi’nde de görev alan Doç. Dr. Aktaş, “Malzemelerin nano ve makro düzeydeki fiziksel özellikleri arasında çok büyük farklılıklar gözlenmektedir. Bu özelliklerin anlaşılması ve kontrol edilebilir hale getirebilmesi için yapılan çalışmalarla birlikte nanobilim artık birçok teknolojide aranan anahtar çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

 

Nanomalzemelerin genel özellikleri ve bu malzemelerin tıpta farklı alanlarında uygulamaları hakkında genel bir bilgilendirme yapan Doç. Dr. Aktaş, günümüzde nanoteknolojinin enerji, savunma, tıp ve biyomedikal uygulamalarında farklılıklar yaratarak, bu alanlarda çığır açtığını ifade etti.

 “Nanoteknoloji uygulamaları sağlık alanında da birçok çalışmanın merkezinde yer almakta, farklı biyomedikal ve tıp alanlarında inovatif çözümler sunmaktadır” diyen Doç. Dr. Aktaş, özellikle boyutları sayesinde nanomalzemelerin hücre ve hücre-altı boyutlarda yapılan çalışmalarda büyük avantajlar sağladığına vurgu yaparak, bu malzemelerin ileri görüntüleme ve medikal terapilerde kullanımına ilişkin örnekler sundu.

Nanoyapılı yüzeylerin implantlarda uygulamalarını ele alan Doç. Dr. Aktaş, özellikle kemik, kardiyo ve neuro implanlatlarda sağladığı yararlarla ilgili örneklemeler yaptı.

 

Sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Aktaş’a, SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram paylaşımları için teşekkür ederek, armağan takdim etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol