banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SANKO ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
 Yarışmaya SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Ece Öztürk, Deniz Körcük, Azra Keven ve Ada Aral “Derecesi Ayarlanabilen Gözlük” projesi, Beyza Nur Ocak, Cesur Keven, Mehmet Timur Paydak ve Onur Erkent “Soğuk Zincirde Işıldayan İşaretler” projesi, Arda Karayılan “Serviste Unutulan Çocuklara Çözüm” projesi, Ezel Öykü Şengül, Can Akcan, Merve Nur Dayı ve Mustafa Halit Uygun ise “Hijyenik Metal İçecek Kutusu” projesi ile katıldı. 

Üç aşamalı olarak değerlendirilen “Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması”nda SANKO Ortaokulunun 4 projesi de I’inci aşamayı geçti. Türkiye genelinden 443 projenin yer aldığı ve sadece 11 projenin final yani üçüncü aşama sunumuna kaldığı yarışmada, SANKO Ortaokulunun 3 projesi final sunumuna kalan 11 proje içinde yer aldı.

SANKO Ortaokulu öğrencileri Beyza Nur Ocak, Cesur Keven, Mehmet Timur Paydak ve Onur Erkent’in Danışman Öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın ve Mehmet Ömür Durmaz önderliğinde hazırladıkları “Soğuk Zincirde Işıldayan İşaretler” projesi Türkiye ikincisi oldu. 

“Soğuk Zincirde Işıldayan İşaretler” projesi inovativ bir çalışma olup, süt, balık, tavuk ve köfte gibi birçok ürünün, üretimin ilk aşamasından tüketime kadar kendi özelliklerini koruyabilmesi için soğuk zincir denilen belirli bir ısı derecesinde korunması gerektiği, soğuk zincirin kırılması durumunda ise ürünlerin kısa sürede bozulacağı fikrinden hareketle ürünlerin bozulup bozulmadığının belirlenmesine yönelik gerçekleştirildi.

SANKO Ortaokulu Müdürü Uğur Çekici, Türkiye ikincisi olan öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek, öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol