Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKOLU ÖĞRENCİNİN BÜYÜK BAŞARISI
 Özel Sanko Koleji’nden 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında mezun olan Burak Erkılıç’ın, 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde danışman öğretmeni Mehmet Başaran ile hazırladığı proje, “46’ncı TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması”nda, bilgisayar dalında Türkiye birinciliğini kazanmıştı.

 

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde öğrenim gören Burak Erkılıç, bu projesi ve birinciliğinden dolayı davet edildiği İsviçre Yetenek Kongresi’nde, sıra dışı ve yetenekli genç insan olarak Türkiye’yi temsil edecek ilk öğrenci olma gururunu yaşayacak.

 

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, beş seneden beri düzenlenmesine karşın bu yıla kadar Türkiye’ye herhangi bir talebin gelmediği İsviçre Yetenek Kongresi’nde, kendi okullarından mezun olan Burak Erkılıç’ın, Özel Sanko Okulları’nda hazırladığı proje ile çağrılmasından gurur duyduklarını söyledi.

 

İsviçre Yetenek Kongresi’nde Türkiye’den ilk kez Burak Erkılıç’ın çağrılmasının büyük mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Toklucu, “Okulumuzdayken TÜBİTAK yarışmasında birinci olan öğrencimizin, mezuniyet sonrası Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olmasından ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

 

İSVİÇRE YETENEK KONGRESİ

İsviçre Yetenek Kongresi (Swiss Talent Forum), Swiss Youth in Science Vakfı tarafından organize ediliyor. Kar amacı gütmeyen Vakıf, İsviçre hükümeti tarafından da resmen tanınıyor.

 

Vakıf, İsviçre’nin ve tüm Avrupa ülkelerinin en yetenekli 70 genç bireyini, günümüz iş dünyası, bilim dünyası, toplum ve siyaset konularında tartışmaları ve sorunlara çözüm üretmeleri amacıyla, İsviçre Yetenek Kongresi’ne (Swiss Talent Forum) davet ediyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol