Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO LİSELERİ ÖĞRENCİLERİ CERN’DE
 Öğretmenleri Melike Özyurt, Şerif Özer ve Uğur Topuz ilebirlikte İsviçre’de bulunan CERN laboratuvarlarında yapılan çalışmaları yerinde gören10. ve11. sınıflardan 10 öğrenci, CERN kampüsünde konakladı.

Kampüste deney istasyonlarınıgezenve bilgi alan grup,CERN’in İsviçre - Fransa sınırında olması dolayısıyla zaman zaman Fransa tarafına geçerek buradaki CMS istasyonunda yerin yaklaşık 90 metre altına indi ve çalışmaları yakından gördü.

Laboratuvar çalışmaları sonrasında öğrenciler orada çalışmakta olan Türk bilim insanları ile bir araya gelerek söyleşi yaptı.Yapılan çalışmalar ve bilim üzerine merak ettikleri sorulara yanıt bulan öğrenciler, ayrıca Cenevre’deki Lozan Barış Antlaşması’nın yapıldığı binayı ziyaret etme fırsatı buldu.

Gruptaki öğrenciler, 2013 Nobel Fizik Ödülünün,HiggsBozonu (Tanrı Parçacığı) kâşifleri Peter Higgs ve François Englert'e verildiğinin ilan edildiği günlerde CERN laboratuvarlarını ziyaret edip bu çalışmaların yürütüldüğü istasyonu görme imkânı bulmanın kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu belirtti.

İsviçre Alplerine de çıkan öğrenciler kültürel gezi yapmayı ihmal etmedi.

CERNNEDİR?

CERN, Nükleer Araştırmalar için Avrupa Konseyi anlamına gelen Fransızca “ConseilEuropéenpour la RechercheNucléaire” sözcüklerinin kısaltılmasıdır. Bu kurum, İsviçre ile Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. 1954 yılında 12 ülkenin katılımıyla kurulmuş olan CERN günümüzde 20 asil üyesine ek olarak Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 “gözlemci” üyesi vardır.

ÖZEL SANKO OKULLARI

Türkiye’nin geleceğinin eğitim yoluyla inşa edileceğine inanan SANKO, 2001 yılında bu alanda önemli yatırım yaptı. Özel Sanko Okulları adıyla kurulan kurum; okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim vermektedir.

Anadolu’nun ilk ve tek Fen ve Teknoloji Lisesi, 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılında Özel Sanko Okulları bünyesinde eğitime açıldı. Özel Sanko Okulları, eğitim binalarının yanı sıra, 3.000 metrekare spor ve kültür alanı ile öğrencilerin tüm eğitsel, sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerini gerçekleştirecek özelliktedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol