Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

MUHAMMED KASAP, “EĞİTİM BİZE, SEVGİ AİLEYE KALSIN!”
  

Öğretmenliğin sevilerek yapılması gerektiğine vurgu yapan Kahramanmaraş Simya Eğitim Kurumu Genel Müdürü Muhammed Kasap, bu şekilde eğitimcinin daha mutlu ve başarılı olduğunu ifade etti.

Her işin en iyisini yapmak istediklerini söyleyen Genel Müdür Muhammed Kasap: “Arayan değil aranan bir insan, aranan bir eğitim kurumu olmak istiyoruz.” dedi.

Geçen yıl 370 öğrencileri varken şu anda bu sayının bin 50 olduğunu dile getiren Genel Müdür Kasap, bulundukları binada 150 öğretmenle çalıştıklarını kaydetti. Kasap, Kahramanmaraş’ta toplam 300 öğretmenleri ve yaklaşık 3 bin öğrencileri bulunduğunu açıkladı.  Dershaneden okula dönüşen 2 temel lisesi ve 1 temel ortaokulları olduğunu belirten Kasap, kurs ve etüt merkezleriyle birlikte, bulundukları binada çocuk üniversitesi, ilkokul, ortaokul ve lise bulunduğunu söyledi.

KIZ LİSESİ İHTİYAÇTI, NİSAN AYINDA TAMAM

SİMYA Eğitim Kurumlarında genç bir kadro ile hizmet verdiklerini belirten Kasap, şu anda 6 kampüste eğitime devam ettiklerini kaydetti. Kasap: “Yenisi, İnşallah Nisan ayında taşınacağız, Kız Lisesi ve Kız Ortaokulu. Maraş’ın bir eksiği var, biz piyasayı okuyarak, Türkiye, dünya ve Maraş’ın şartlarını okuyarak eğitimde neye ihtiyaç varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Şu an burası 54 derslikli, 28 atölyesi olan bir okul. Maraş’ta başlangıçta biz sadece akademik başarıyla gelmedik. Çocuklara öğreterek, yaşatarak eğitim vermek istedik. Bundan dolayı da her dersin atölyesi var.  Drama tiyatro atölyemiz var. Öğrencilerin hitabet gücünü geliştirmek adına, biz dünya insanı yetiştirmek istiyoruz, dünya insanı yetiştirmek için de hitabete önem veriyoruz. Maalesef Anadolu gençliği, Anadolu insanı kendini ifade edebilmekte biraz zorluk çekiyor. Haklarını dahi koruyamıyor. Onun için drama tiyatro ekibimiz var. Öğrenci kendi dikişini, söküğünü dikebilsin diye tekstil tasarım atölyeleri kurmak istiyoruz. Yani hayata hazırlamak ve dünya insanı olsun istiyoruz.” diye konuştu. 

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ PROJESİ

Çocuk üniversitesi olarak adlandırılan bölüm hakkında bilgi veren Kasap: “Öğrenciler üniversitenin alt yapısını oluşturmak için oradalar. Fransızca ve İngilizce ana dersleri, yabancı hoca eşliğinde dersleri görüyorlar. İlkokulda çift dilli eğitim sistemimiz var. Birinci sınıfta, Matematik ve Fen dersinde 20 dakika sınıf öğretmeni dersini anlatır ve 20 dakika da İngilizce öğretmenimiz o dersi İngilizce anlatır. Bu normal İngilizce dersinin haricinde olan bir eğitim, öğretim. Amacımız çocuklara küçük yaşlarda dil eğitimini verebilmek. Diğer 2, 3, 4’lerde de böyle. Tam öğrenme diye bir sistemimiz var, öğrenciyi saat 4’ten sonra eve göndermiyoruz. İkinci kahvaltısını veriyoruz 5’e kadar da burada tutuyoruz, ödevlerini burada yaptırmak istiyoruz. Yani eve çok da ödev göndermek istemiyoruz. Eğitim bize sevgi aileye kalsın diye düşünüyoruz. 5. Sınıflarda da eğitim hemen hemen İngilizce.” dedi

Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, Simya’nın anlamının değersiz taşlardan değerli mücevher elde edebilme sanatı olduğunu söyledi.  Öğretmenlerin hepsine İngilizce şartı koşacaklarını dile getiren Kasap, öğrencinin İngilizce öğrenmesi durumunda öğretmenin de bilmesinin gerektiğini anlattı.

HER TÜRLÜ FİKİRDEN İNSANLA ÇALIŞIYORUZ

Kasap, ezbere dayalı bir sistem kurmak istemediklerini belirterek de; “Bir insan sadece Türkiye derecesi yapsın istemiyoruz. Vatanına, milletine, dünya insanlığına faydalı olsun, Türkiye’nin, dünyanın gerçeklerini okuyabilsin. Tek tip insan modeli istemiyoruz, hangi görüşten olursa olsun öğrencilerimizi yetiştirmek istiyoruz. Böyle öğretmenlerle de çalışıyoruz yani benim öğretmenim olsun istemiyoruz. Her türlü fikirden insanla çalışıyoruz, hiçbir zaman dünya görüşü benim için ölçü değil, insan olsun yeter.  Maraş eğitimine bir şeyler vermeye çalışıyoruz, kaygımız var, bu kaygı da bizi her zaman daha da hırslandırıyor açıkçası.” İfadesini kullandı.

BU ŞEHİR İÇİN EĞİTİM ÇALIŞTAYINA İHTİYAÇ VAR!

Eğitim çalıştayı yapmayı planladıklarını kaydeden Genel Müdür Kasap şu şekilde konuştu: “Bizim her zaman böyle bir çalıştaya ihtiyacımız var. İnşallah biz bunun öncülüğünü yapacağız. Bu konuda biz nokta atışı yapmak istiyoruz. Yani çalıştay yaptığınız zaman nereyle ilgili çalıştay yapmak gerek. Çalıştaylar yapılıyor ama çok dağınık yapılıyor, eğitimle ilgili yap ama eğitimin hangi sıkıntıları olacak. Öncelikli sıkıntısı bina sıkıntısı değil. Bir, idareci sıkıntısı; iki, öğretmen sıkıntısı, bunun da yapılması gerekiyor. Takip etmediğiniz hiçbir süreç sizin değil aslında. Biz çalıştay yapıyoruz orada kalıyor. Çalıştayı yaptıktan sonra bir bildiri yayınlanır, oradan bir sonuç çıkar. O sonuca göre de takipçisi olmak gerek. Doğru ya da yanlış birkaç tane madde çıkarırsınız onu takip ettikten sonra da, çok geniş boyutlarda değil ama kısa toplantılarla bunu daha güzel bir yere getirebiliriz.”

VE BİR AÇI GERÇEK; EĞİTİM SEVİYESİ İSTENİLEN YERDE DEĞİL

Kahramanmaraş’ın, ülke genelinde eğitimdeki durumu hakkında konuşan Kasap şunları ifade etti: “Kahramanmaraş’ın özel eğitimdeki yeri yüzde 2-3’lerde ama çevre illerinki yüzde 4’lerde, 5’lerde. Dünya ortalaması da, bizim gibi ülkelerde, yüzde 19-20’lerde ama şu an geçen seneki olaylardan sonra özel sektör biraz darbe aldı. Yani özel sektörün önünü hükümet açayım derken, malum süreçten dolayı, haklı olarak, haklı gerekçelerle, durdurdu. Maraş’ın eğitim seviyesi şu an özel eğitim olsun, milli eğitim olsun, istediğimiz yerde değil. İnsanlar her zaman ekonomiyle kıyaslar bunu, ekonomide 16-17. sıradayız ama eğitimde 50 ile 60 arasında her zaman git-gel yapıyoruz.”

Kasap, ayrıca bu basın birlikteliğini, buluşmayı sağlayan Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Burcu Ramazanoğlu’na ve davete icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederken,  buluşma sonrası Kolej önünde bir de hatıra fotoğrafları çekildi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol