banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ VE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ ARASINDA ÜNİVERSİTE TANITIM PROTOKOLÜ

Türkiye'yi, Türkiye’nin kültürel mirasını, Türk dilini, kültürünü ve sanatı ile bilimsel birikimini tanıtmak amacıyla KSÜ ile YEE Enstitü arasında Türkiye’de ve yurt dışında ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi; Türkiye’nin diğer ülkelerle bilimsel ilişkilerin artırılması; Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde Üniversite personeli ya da öğrencilerinin görevlendirilmesi ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde veya Merkez dışında ilgili ülkedeki eğitim fuarı gibi organizasyonlarda üniversitenin tanıtılması konularında işbirliği yapılmasını amaçlayan protokol KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Protokol imza töreni ve Türkiye’nin Uluslararası İnsani ve Kültürel İlişkileri konulu panel programının açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam yaptı.

Dış yardım ve projelerde Türkiye'nin son yıllarda sessiz sedasız atılımlar atarak büyük başarılara imza attığını ifade eden Bakan Yardımcısı Çam, “Dünyada giderek artan savaşlar, çatışmalar, terör hadiseleri, doğal afetler, kuraklık, açlık ve sefaletin olduğu bir ortamda Türkiye her yere yetişmeye çalışan bir konumdadır. Yaşanan dramların bir şekilde yansıması mazlum gönlü kırık kalan insanlara kucak açan insanların bir şekilde etkilenmesi ile tamamlanmış oluyor. Hemen yanı başımızda, sınırlarımızda yaşanan hadiselerden ne kadar tedbir alsanız da dikkat etseniz de etkilenmemeniz mümkün değil her şeyden önce tarihi, insani ve hukuki sorumlulukları olan bir yaklaşımla bakmak durumdayız.” diye konuştu.

Dış yardımların boşa giden paralar olmadığını ifade eden Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, “Öncelikli olarak bu ülkelerde bizim ilişkilerimiz, tarihi ilişkilerimiz onarılıyor. Buralarda yapılan eserler onarılıyor. Tarihin bütün değerleri tekrar tamir ediliyor. Siyasi ilişkilerimiz güçleniyor, düşmanlıklar azalıyor, fitne azalıyor, dostluklar gelişiyor. Ticaret, ekonomi gelişiyor. Bugün ihracatımız 3 misli 4 misli artmaya başlamışsa bu gibi yatırımların yapılması, insan kaynaklarının üretilmesi, bizim ülkemizde bizim anlayıp, burs alıp yetişen öğrencilerimizin, pek çok insanın bu topraklara tekrar rücu eden hayırları var.” dedi.

YEE ve KSÜ arasında imzalanan protokol gibi anlaşmaların üniversitenin ve şehrin kapasitesinin dünyaya açılması açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, “üniversite işbirliği yerel yönetimler ve 81 ilimizdeki kapasitenin ayrı ayrı dünya çalması bu çerçevede çok önemli. Bu anlamda ilimiz valisine, belediye başkanına ve rektörümüze çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz de bakanlığımız olarak Türkiye'nin bu kapasitesini her vesileyle aktarmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Vali Ömer Faruk Coşkun ise ülkemiz dili, edebiyatı, tarihi birikimi, kültürel mirası ve sanatsal verimliliği açısından çok zengin bir hazineye sahip olduğunu ifade ederek, “Bu hazineye sahip olmak bizlere ayrı bir görev daha yüklemektedir. O da bu hazinelerimizi dünyaya doğru bir şekilde tanıtarak, ülkemizin uluslararası alanda daha bilinir olmasını sağlayarak itibarını arttırmaktır. Bizlere düşen görev bu misyonu yerine getiren kurumlarımızın çalışmalarına her zaman destek olmaktır.” dedi.

Ülkemizi uluslararası düzeyde eğitim ve kültür alanlarında temsil etmek gibi çok önemli bir görev üstlenen Yunus Emre Enstitüsü ile ilimizin yükseköğrenim kurumlarından biri olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü imzalanacak olmasının ilimiz adına önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Vali Coşkun, imzalanan işbirliği protokolünün hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen bu önemli kültür buluşmasının gerçekleştirilmesine katkı sunan Kültür ve Turizm Bakanlığının bütün yetkililerine şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise, “Önemli bir kültür şehri, şiirin ve edebiyatın başkenti olan Kahramanmaraş’ın Kültür ve Turizm Bakanlığımızın önemli kurumlarıyla işlevsel işbirlikleri içerisinde olması, bu işbirliklerinin güçlendirilerek yaygınlaştırılması şehrimiz açısından önemli bir kazanımdır. Kahramanmaraş’ımızın bütün kurumları ile birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz de bu noktada üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edecektir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yunus Emre Enstitüsü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında tanıtım ve işbirliğini kapsayan protokol, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam ve Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un nezaretlerinde YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından imzalandı.

Protokol imza töreninin ardından Türkiye’nin Uluslararası İnsani ve Kültürel İlişkileri konulu panel oturumuna geçildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol