banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ, ‘İŞKUR KAMPÜSTE; KARİYER GÜNLERİ’ ETKİNLİĞİNDE EV SAHİBİ
  

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, kariyer yaşamında önemli noktalara gelen isimlerle öğrencileri buluştururken programın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Üniversite olarak her alanda kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerini devam ettirdiklerini ve bu ortak çalışmaları önemsediklerini ifade eden Rektör Can, üniversitelerin şehir, bölge ve ülkeye öncülük etme misyonunu hatırlatarak içinde bulunduğumuz çağı ‘bilgi paylaşımı ve birlikte üretme çağı’ olarak değerlendirdi.

Öğrencilik döneminde kariyer sürecine ilişkin edinilen bilgilerin mezuniyet sonrası istihdam edilmede önemli katkılar sunacağını ifade eden Rektör Can, “Staj dönemlerinizi en iyi şekilde değerlendirin. Üniversiteden aldığınız teorik eğitimi sahada edindiğiniz uygulamalarla birleştirin. Kendinizi geliştirmekten ve yeni şeyler öğrenmekten vazgeçmeyin. Sizlerin, kariyerinde önemli noktalara gelmesi en çok bizleri mutlu edecektir.” diye konuştu.

Kariyer programlarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten Rektör Can, konunun uzmanları ve kariyer sahibi isimleri öğrencilerle buluşturmayı sürdüreceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Ali Yüce de kısa bir selamlama konuşması yaparak etkinliğin amacının öğrencileri mezuniyetten önce iş hayatını tanımaları için kariyer sahibi isimlerle bir araya getirmek olduğunu söyledi.

İşkur’un gençlere yönelik çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendiren Yüce, bu çalışmalar hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen öğrencilerin iskur.gov.tr adresi üzerinden ve İşkur il müdürlüklerinde görevli iş ve meslek danışmanları aracılığıyla daha fazla bilgiye erişebileceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçilirken panelin moderatörlüğünü KSÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü yaptı. Panele konuşmacı olarak Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. Muhammed Burak Gül ve Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Müdürü Pınar Yüzbaşıoğlu katıldı.

Panel, panelistlerin kariyer yaşamlarına ilişkin sunumları ve katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Panel oturumunun ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Fevzi Gerger, Kariyer Günleri etkinliğine ev sahipliği yapan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkür hediyesi takdim etti. Panel konuşmacıları ise hediyelerini Rektör Can ve protokol üyelerinin elinden aldılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol