Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

İMAM HATİPLİLER KURULTAYI
 Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Eğer bir dernek, cemaat veya topluluk şeffaf değilse, kapalı kutu işliyor ve kapısı başkalarına açık değilse topladığı zekattan yardımdan kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorsa orada sıkıntı vardır." ifadesini kullandı. 


Bilal Erdoğan, Mehmek Akif Ersoy Kültür Merkezindeki 13. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, geçmişte imam hatip öğrencilerinin çok sıkıntılar çektiğini belirterek, Türkiye'de özellikle son 15 yılda önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Erdoğan, ülkenin gelişimine paralel olarak her bireyin kendisini yetiştirmesi gerektiğini anlattı.

Erdoğan, Türkiye'de imam hatiplerin kurulduğu dönemde vatandaş tarafından yapıldığını vurgulayan Erdoğan, söz konusu dönemde ülkenin milli gelirlerinin 1-2 bin dolar civarında olduğunu anımsattı. O dönem milletin kısıtlı imkanlarla bu kadar cami ve imam hatip okulu yaptığını, bugün imam hatipleri ve camileri büyük oranda devletin ya da belediyelerin inşa ettiğine dikkati çekti.

İmam hatip okullarına yönelik eleştirilerin zaman zaman gündeme geldiğine değinen
Erdoğan, "İmam hatip okulları daha güzel yapılıyor, onlara öğle yemeği veriyorsunuz, onlara fazladan burs veriyorsunuz gibi konular oldu. Bunun cevabı net; Bunu devlet yapmıyor, bunu halk yapıyor, o okulların mezunları yapıyor, bunların derneği, vakfı yapıyor. Daha iddialı olmak için daha kaliteli ve uluslar arası boyutta işler yapmalıyız." diye konuştu.

İMAM HATİP OKULLARINI TERCİH EDİLMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİLMESİ

Konuşmasına devam eden
Bilal Erdoğan şunları söyledi; "Bütün STK'larımızın, topluluklarımızın ve cemaatlerimizin birlikte çalışmasını, birbirlerine kapalı değil açık olmasını önemli buluyorum. Şu konuda açık olmanın zamanı geldi, eğer bir dernek, cemaat veya topluluk şeffaf değilse, kapalı kutu işliyor ve kapısı başkalarına açık değilse topladığı zekattan yardımdan kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorsa orada sıkıntı vardır. Bizim işleyişimizde ve sosyal hayatımızda artık buna son vermek zorundayız. Şeffaflık çok önemli, kapılarımızı diğer cemiyet ve derneklere, cemaatlere açık tutmalıyız. Toplumumuza hesap vermemiz çok önemli." ifadesini kullandı.


Kurutlaya, Vali
Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, AK Parti Milletvekilleri Mahir Ünal ve Celalettin Güvenç, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe teşkilat başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, AK parti kadın kolları yanında   derneğin ülkenin farklı illerinden gelen şube başkanları ve temsilcileri de katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol