Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

FİNAL TEMEL LİSESİNDE YGS SINAVININ KALEMİ KIRILDI
  

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehberlik (PDR) Uzmanı, Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından verilen seminerde, öğrencilere YGS sınav sistemi ile sınav kaygısının önüne nasıl geçilebileceği anlatıldı. YGS sınavının 12 Mart Pazar günü yapılacağını belirten Bayazıt, YGS’nin üniversiteli olma yolunda ilk basamak olduğunu ve esas sınavın Haziran ayında yapılacak olan LYS sınavı olduğunu, sistemde YGS’nin yüzde 40,LYS’nin ise yüzde 60 etkiye sahip olduğunu vurguladı.

Sınav kaygısının, aslında kişiye rahatsızlık veren olayın kendisinden değil, o olayın kişi için taşıdığı anlamdan kaynaklandığını dile getiren Bayazıt, yaş grubu itibariyle ergenlik çağında duygusal bir yapı içerisinde bulunan öğrencilerimizde, yaklaşan sınav öncesinde sınav kaygısının olmasının normal olduğunu, çok yüksek düzeyde kaygının öğrencinin başarısının düşmesine neden olabileceğini dile getirdi. Bayazıt, öğrencilerin sınav kaygısından kurtulmak için zihinlerindeki olumsuz düşünceleri bir tarafa bırakarak, her gün düzenli egzersizler yapmaları gerektiğini, çünkü düzenli egzersizlerinin vücuda, serotonin (mutluluk hormonu) denen bir maddenin salgılanmasını sağladığından dolayı bireye huzur, dinlenmişlik ve rahatlık duygularını yaşattığını söyledi.

TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEKLERİYLE

Rehberlik Uzmanı Bayazıt, sınav öncesinde ve sonrasında, sonuç ne olursa olsun, daima öğrencilerinin yanında olduklarını, sınav sonrasında öğrencilere acilen LYS konularına çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, YGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum dedi.

Seminer sonunda öğrenciler hep bir ağızdan “BAŞARACAĞIZ” diyerek yanlarında getirdikleri kalemleri kırarak stres attılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol