Yaşımız ve mesleğimiz gereği, siyasi kimliklerine bakıp çok başkan tanıdık bu şehirde. Çok belediye başkanı, çok milletvekili…

Gelen geçti, konan göçtü.

Bir milletvekili vardı, Tansu Çiller döneminde, kendisi doktordu. Maraşlıydı sözüm ona. Bu şehre verdiği bir şey yoktu ve olmadı da siyasi hayatı boyunca. Allah var, yazmazsak inkâra girer, mecliste çalışan bayan garsonların etek boyu ile ilgili meclise önerge vermişti.

Adamın aklı mecliste çalışan bayanların bacaklarında, bacakları arasındaydı herhalde ki, memleket için bir tek çivi çakılmasına sebep olmamış, mecliste önerge bile vermemişti.

Neymiş, çalışanların etekleri diz üstündeymiş. Adamın aklı bilmem neresinde. Geldi geçti. Şimdi ne adını duyan var, ne anan.

Bu şehir siyaseten tabi ki çok milletvekili gördü. Ama Hartlap’ın yiğit adamı, efsane bakanı bir sayın Ali Doğan’ı, bir Göksun’un yetiştirdiği kıymetli evladı, bakanlığı döneminde 148 eğitim yatırımına imzasını koyan sayın Mehmet Sağlam’ı hiç unutmadı, her daim hatırından çıkartmadı. Her ikisi de bakanlık yaptı, memleket için çırpındılar, iz ve eser bıraktılar.

Allah onlardan razı olsun!

*

Dedikten sonra geldim asıl meseleye, söylemek istediğim kişiye…

Evet, konumuz ve konuğumuz Salih Dökme.

DEVA Partisinin Dulkadiroğlu İlçe Başkanı. Keşke bizim partimizde siyaset yapsa denilecek kadar düzgün, temiz yüzlü, yıpranmamış, dürüst kalmış bir işadamı, sigortacı.

Daha önce de bu düzgün insanla ilgili bir-iki yazı yazdığımı hatırlıyorum. Eğitimini, bildiği yabancı dili, özel hayatını bir kenara bırakıyorum, size Salih Dökme’yi anlatmaya çalışıyorum.

*

DEVA Partisiyle siyasetle tanıştı. O Deva’sını sevdi, Deva da kendini. Deva ile kendini davaya adadı, lidere meyletti, aradığı temiz siyaset adresinin Deva ve genel başkanı Ali Babacan olduğunu öğrendiğinde, emin ve olması gereken yerde olduğuna kanaat getirip, özüyle, sözüyle ve var gücüyle çalışmaya başladı.

Bir kere uyumlu insan. Kırıp dökmeyen, tepeden bakmayan, iki düşünüp bir söyleyen, her şeyden önce Allah’ın yarattığına inanıp, insanları seven bir alicenap adam Salih Dökme…

Temiz yüzlü, temiz kalpli. Saygılı da… Her şeyden önce de beyefendi.

*

Uyumlu demiştim onun için. Başta kendisiyle olmak üzere, inandığı, sevdiği ve saygı duyduğu İl Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ile çalışma arkadaşları ile yönetim kurulu üyeleri ile ve herkesle barışık bir siyasetçi.

Bertiz’den…

Dulkadiroğlu’nun sevilen ve sayılan yüzü. Yakın tarih ondan çok bahsedecek, söz edecek!

Not alsanız iyi olur!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol