Zordur bu şehirde gazetecilik yapmak. Eleştirsen, fincancı katırlarını ürkütsen, kral çıplak diye haykırsan, olup biten yanlışlıkları, olumsuzlukları köşene taşısan, başkasına gerek yok, kendi içimizdeki arkadaşlarımız, “Bak, yaşın 70’i geçti. Ayağının biri çukurda. Artık topraksı topraksı kokuyorsun da. Çok hızlı gitme, giden atın başına vururlar. Belki de biri vurur seni, son günün olur. Bırak! Memleketi sen mi kurtaracaksın. Onu öv, bunu öv, ötekini yücelt, ekmeğini ye, keyfine bak!” şeklinde bize sahip çıkıp, ağır abi pozisyonunda mesleğimizi sürdürmek isteyenlere şu cevabı veriyorum. “Eleştirirken kimsenin özel hayatına girmiyorum, belden aşağı vurmuyorum. Eğriye eğri, doğruya doğru demek suç ise, ben bu suçu işliyorum. Ha, biri beni vuracaksa, ortadan kaldıracaksa, Allah’ın verdiği bir can, memleketime feda olsun!”

*

Doğrudur. Kimsenin eleştiriye tahammülü yok!

Herkes kendini sultan doğrusu yerine koyuyor.

Herkes ‘ayranım ekşi’ demiyor.

Kimse, “Yahu adam aslında doğruları yazıyor ama benim işime gelmiyor doğruları okumak!” diye özeleştiriye soyunmuyor.

Kimse kabahati, suçu üzerine almıyor. Ben ne yaparsam doğru yaparım, ne dersem doğrusunu söylerim mantığı hakim olduğu için, en küçük iğnenin ucu battığında havalara hopluyor.

Bir yerine bir şey girmiş gibi sonra tehditlere başlıyor. “Kaldır o yazıyı, o haberi. Yoksa senin için iyi olmaz! Çok oluyorsun son günlerde, kendine dikkat et! Bak, ilan alıyorsun, reklam da veriyoruz, üstelik çocukların var, torunların var ki onları çok seviyorsun. Onların başına bir iş gelmesin!”

Resmen tehdit, aba altından sopa gösterme!

*

Ne yapalım ya…

Öveceksin, hak etmediği iltifatlara boğacaksın, bir şey yapmadığı halde memleketi ihya etmiş gibi köşe yazıları döşenecek, haberlerle süsleyeceksin!

Yok ya, o kadar ucuz demek bu işler.

Bakın sevgili dostlar. Rızkı veren Rabbim.

Rabbim bir kapıyı kapar, bir başkasını açar. Bunu bilir, bunu söylerim.

Biri canıma kast edecekse, buyursun gelsin. Azrail’e gerek yok deniliyorsa, adresim belli.

Beklerim!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol