Belediyelerin görevi sadece asfalt dökmek, çok kullanışlı binalar dikmek, zabıta kanalıyla esnafı denetlemek, vergi toplamak değil. İnsanların yaşamını kolaylaştıracak, insan odaklı hizmetler sunacak projeler, yatırımlar da gerekiyor. Kaldı ki asfalt, denetleme, eğitime-kültüre -spora katkı sağlama belediyelerin rutin görevleri arasında.

Park bahçe de öyle. Bir farkı yok diğerlerinden.

Allah yalanı sevmez, geçmiş dönemde, yani 5 yıllık sürede, hem büyükşehir belediyesi, hem Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyeleri, yeşil alan konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kalkıp da burada tek tek yerlerini vermem uzun sürer.

Millet Bahçesi, Yedikuyular yolu üzerindeki eğlence-yaşam alanı, bu şehre nefes aldırdı. EXPO 2023’de devreye girdiğinde, yeşil alan konusunda Kahramanmaraş mükemmel bir konuma kavuşacak.

*

Lafı uzatmanın gereği yok, ki konumuz Cevizli Bahçe…

Pınarbaşı’na çıktığınızda, sizi önce dut satıcıları karşılar, firik hemen karşınızda duruyor, ‘al, ye beni…’ diye çağrışım yaparken, ilk kez, iki yıl önce sevgili kardeşim Yusuf Kökünöz’ün oğlunun düğününe gittiğim, bugünkü adıyla Cevizli Bahçe’yi doğrusu harika buldum.

O atıl alan, Dulkadiroğlu Belediyesinin sihirle ellinde hayat bulmuş, dinlenebilecek, sohbet edilebilecek, iki çay içip stres atabilecek bahçe haline gelince, gittim-baktım, oturacak yer yok. Eh, hava da sıcak olunca, insanlar bir metrekare gölgelik arıyor.

Cevizli Bahçe de bunun için biçilmiş kaftandı.

*

Bir zamanların havuzları kadar temiz havası, berrak suyu ile meşhur Pınarbaşı, insanların emrine amade haline getirilen Cevizli Bahçe ile daha da güzelleşmişti.

Rivayet odur ki, Kahramanmaraş’ta bir okulda, bir öğretmen öğrencisine sormuş, “Oğlum, Türkiye’deki gölleri say bakalım!”

Öğrenci başlamış saymaya, Van Gölü, Tuz Gölü, Hoca’nın Gölü…

Bizim nesil denizi bilmeden, bu havuzlarla, bu göllerle yüzmeyi öğrendi.

*

Pınarbaşı iklim olarak da mükemmel semt. Suyu kadar, havası kadar insanın ruhunu dinlendiren bir yer iken, Dulkadiroğlu Belediyesince yaptırılan, insanların emrine amade edilen Cevizli Bahçe’de bir çay içmenizi, kafa dinlemenizi, huzur bulmanızı tavsiye ederim.

Ederken de, beyefendi başkan sayın Necati Okay’a teşekkür etmeyi unutmam!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol