Geçenlerde, ulusal gazete haberleri ile siyasilerin açıklamalarını baz alarak filtre takmadıkları, takılmadığı gerekçesiyle Afşin Elbistan Termik Santrallerini ve firmayı eleştirmem üzerine, ilgili firma adına tarafıma gelen düzeltme ve cevap metni aşağıdadır.

*

“04.12.2020 tarihinde Kahramanmaraş Kimlik Gazetesi internet sitesi aracılığıyla “İnsandan giden vicdan toprakta kalır mı?” makale…

Adreste yayınlanmış olan “İnsandan giden vicdan, toprakta kalır mı?” başlıklı yazı hakkaniyete aykırıdır. İlgili haberde, “termik Santrali aylardır, filtre takın uyarısına, ikazına rağmen ve de aldığı milyonluk teşviklere rağmen Çelikler Holding kime güveniyor, hangi gücün arkasına sığınıyor da filtre takmamakta inat ediyor, anlamış değilim” ibaresi ile müvekkil şirket aleyhine kamuoyunda algı oluşturmaya çalışılmıştır.

Müvekkil Çelikler Holding A.Ş. uzun yıllardır enerji sektöründe faaliyet gösteren, sektörünün tanınan ve önde gelen şirketlerinden biridir. “İnsandan giden vicdan, toprakta kalır mı?” başlıklı yazı içeriği itibariyle tamamen gerçek dışı, karalayıcı ve hedef gösterici mahiyettedir. İlgili haber müvekkil şirketin saygınlığını ağır bir şekilde sarsmakta ve itibarsızlaştırmakta, ağır ithamlar ile kamuoyuna yalan ve yanlış bilgi verilmektedir.

Bahsi geçen haberde müvekkil şirketin ikazlarına rağmen halen daha filtre takmadığı iddia edilmiştir. Bu iddia da tamamen asılsızdır. Tesisin filtreleme çalışmaları da, 4 ayrı yüklenici firma ve bin personele yakın ekibimizle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetiminde devam etmektedir. Hal böyle olunca internet ortamında yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bu haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu cevabımızın internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

*

Yukarıda, Afşin noterliğince, ihtar eden vekili Av. Eyüp Uygar tarafından gönderilen düzeltme yazısını okudunuz.

Bu mahkeme kararı değil. Her ne kadar içinde TEKZİP edilsin demişse de, yayınlamak zorunda değildim. Tekzip, mahkeme kararı ile olur.

Yine de, gazetecilik ilkesi ve meslek ahlakı gereği gelen cevabi ihtarı yayınladım.

Ben de kamuoyuna saygıyla duyururum..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol