Uzatmayayım, kısa keseyim de Aydın havası olsun!

Geçmişten günümüze kadar, siyasi partiler ve o partilerin teşkilatları içerisinde ayrı-gayrılık rüzgârları sürekli esti.

Sürekli didişimeler yaşandı ve insanlar siyasetten soğudu, hatta nefret derecesine kadar ulaştı.

Hep polemik, hep dedikodu, hep arkadan konuşma, hep bölünme ve hep sen – ben kavgası, insanları canından bezdirdi, oy zamanı bile kime oy vereceğine dair kararlarını çoğu zaman askıya aldı. Kararsız kasım dediğimiz güruh böyle yaratıldı.

*

Şimdi gündemde 4 parti var. HDP’yi saymıyorum. İşimiz olmaz!

İktidar partisi, yani Adalet ve Kalınma Partisi.

Cumhuriyet Halk Partisi…

Milliyetçi Hareket Partisi…

Ve İYİ Parti…

Şimdi 4 dört partinin ilçe ve il kongreleri var. Yakın tarihlerde, kimisi sürecini başlattı, kimisi de Ocak 2020’de bismillah deyip kongre sürecini başlatacak.

Dikkat edin, bu yazıda A veya B, ya da C ve X partilerini kast etmiyorum. Yazım genel. Haa, kim üzerine alınırsa da alınsın, gam değil, dert değil.

Eleştiri hakkım var benim.

*

Ülke zor günlerden geçiyor desem, iktidar mensupları bana kızarlar mı?

Yok, yok, herhalde kızmazlar. Baksanıza, yakın komşularımızla ve özellikle ABD ile papaz olduk. Tramp denen akıl yoksunu delinin ne sevdiği belli, ne sevmediği…

Kim dost, kimi düşman o da belli değil.

Bizim sevdamız, bizim aşkımız, bizim tutkumuz Kahramanmaraş olmalı.

Siyasi partiler… Yapılacak ilçe kongrelerinden güçlenmiş olarak, zaferle çıkmazlarsa, kucaklayıcı, barışçıl ve uzlaşmacı bir teşkilat veya il başkanı getirmezlerse başa, seçmezlerse şayet, partileri inişe geçecektir!

Tepetaklak…

Eski hamam eski tas olmayacak, olmamalı da…

*

Partilerin ilçe veya ili başkanları lider vasıflı olacak. Tuttuğunu koparan, sözü geçecek, ağabeylik yapacak, dün partinin kurulduğu günden beri yanında olan, cefasını çeken, maddi-manevi imkânını, zamanını harcayanları kapının önüne koyup da, kapının önüne konulmayacak adamları listeye alır, onlarla yola çıkarsanız, yaya kalırsınız!

Çapsız, karekökü sıfır, vasıfsız insanları lider, pardon başkan diye başımıza dikerseniz, olan memlekete olur! Hem iktidar, hem muhalefet partileri, buna özen göstermek zorundalar!

Yoksa bu şehirde maşallah konuşmayan, yazmayan yok, kalmadı. Herkes her şeyi konuşuyor da, her şeyi biliyor, icraata gelince, şinanay yavrum şinanay!

Vakit yok, yol uzun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol