Kaç gündür Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yapılan yanıltıcı haber ve paylaşımlarla alakalı yorumlar yapılınca, büyükşehir belediyesinden bir açıklama geldi.

Biliyorsunuz, Başkan Hayrettin Güngör bazı daire başkanlıklarını iptal edip, bazılarını da görevden alınca, belediye içinde kıpırdanmalar, homurdanmalar baş göstermiş, ancak kararlı tutum sergileyen başkan Güngör, hiçbirine aldırmamış, belediyeciliğin gereği ve israfı önleme adına da birçok görev araçlarını sorumluların altından çekip alıvermişti.

Tabi kızılca kıyamet koptu.

*

Büyükşehir Belediyesinde baş gösteren kıyamet büyük kıyamet miydi, küçük kıyamet miydi, şimdi bunun tartışmasına girecek değilim de, ancak kurum içinde birçok insanın görevinden uzaklaştırılmasını şık bulmayanlar da çıkmadı değil.

O kadar daire başkanı, kısım müdürleri küllümün hasarat mıydı da, görevinden alındı? İnsanları bu denli ötelemek, kenara atmak, itibarsızlaştırmak ne derece doğruydu, etikti?

Ya da yerlerine getirilenler bulunmaz Bursa kumaşı mıydı, bunu zaman gösterecek!

Ancak asıl mesele, kiralık araçlarla ilgiliydi.

*

Bu meseleye özellikle sosyal medyadan çeşitli yorumlar geldi. Haddini aşan, hak veren, bunun yanında icraatı doğru bulanlar…

Herkes araç israfını ve birçok aracın firmaya iadesini alkışlarken, yeniden açılan ihale ile 221 araç için ihale açılacağı haberi, bu ne yaman çelişti dedirtti ve kamuoyu diliyle, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu yorumlarına sebep oldu.

Kamuoyu bu meselede ikiye bölünmüşken, büyükşehirden gelen açıklama, sanıyorum herkesi rahatlattı ve aydınlattı.

*

Yanlış anlamaların önüne geçebilmek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve bilgi kirliliğini önlemek amacıyla, işte o açıklama…

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle: “Bazı basın ve sosyal medya hesaplarından “100 adet araç iade edildi, yerine 221 adet araç kiralanacak” şeklinde kamuoyunu yanıltıcı haber yayınlanmıştır.

Belediyemizin hizmetlerinde kullanılan iş makinesi ve araçların çoğunluğu kiralama yöntemi ile sağlanmaktadır.  İhale süresi dolan (KASKİ hariç) 319 adet kamyonet, pikap, servis aracı ve binek oto gibi araçlar yerine 221 adet araç kiralama ihalesine çıkılmıştır.

İddia edildiği gibi ihalede araç sayısı artırılmamış, aksine önceki duruma göre 98 adet azaltılmıştır.”

*

Vur denilince öldürmeyi marifet sayan bizler, herhalde bu açıklama nedeniyle bilgilenmiş olduk.

Her zaman diyorum ya, sabır, sabır, sabır…

Sabreden, kanaat eden, itaat (Rabbine) eden muradına erermiş.

Siz de deneyin!

Son söz, ben Başkan sayın Hayrettin Güngör’ün avukatı değilim. Ne de O’nun benim avukatlığıma ihtiyacı var!

Demişti ya, belki her şeyi bilmem ama kimlerin, kimin ne yapacağını çok iyi bilirim.

Özet buydu işte.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol