Günlerden 24 Temmuz. Yani bugün. Gazeteciler ve basın bayramı. Senede birkaç gün bizi hatırlayanlar çıkar, bayramımızı kutlarlar. Klasik başlıklar, ifadeler, samimi olmayan mesajlar, el görgülük, günü geçiştirme kabilinden iki satır cümle…

Bir de yağ çekerler, basın bizim gözümüz, kulağımız, sesimiz…

Yok ya! İşinize gelirse basın toplumun bir adım önde gideni, her şeyi bilen, her şeyi duyan, her şeyden haberi olan emekçi. Çilekeş insan.

Gerek 10 Ocak’ta, gerekse 24 Temmuz günü, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü ileri sürülerek telefon açanlar olur, sosyal medyada bu mutlu günümüzü paylaşanlar, mutluluğumuza ortak olanlar çıkar. Allah razı olsun!

Her yıl, yani bıldır bu zamanlar çok sayıda mesajlar alırız. Bazı basın toplantılarında ise bildik cümlelerle bize iltifatlar yağdırılır, “Medya yargı, yürütme ve yasamadan sonra bu ülkede dördüncü kuvvettir…”

Bize de bu palavraya, bu yalana inandırmaya çalışırlar.

Yemiyoruz tabi.  Şimdi güç dediğin şey; para, makam… Gerisi teferruat…

Ama yalan söyleyeni de Ahırdağı’na kaldırmıyorlar bu şehirde!

*

Biz sanayicilere göre, siyasetçilere göre, belediye başkanlarına ve sivil toplum kuruluşu dahil vatandaşlara göre ‘güzide basın mensupları’yız…

Güzide kim, onu tanıyamadık, tanışamadık bir türlü.

Samimiyet hak getire!

Bakın, Adana’da yayınlanan Refleks Gazetesi ortağı arkadaşımız ne demiş!

“24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramı. Here yıl bugün çok sayıda tebrik alıyorum. ‘Basın her şeyimizdir, önemlidir’ minvalinde. Bir de öğüt verirler bize, ‘Tarafsız olun, bağımsız kalın!’

Gülüyorum tabi.

Çalıştığımız gazeteye abone olmayın, reklam vererek destek olmayın, sadece nasihat çekin!

Sadece öğüt, maaşları ödemiyor, kâğıt alınamıyor. Böylece bazı yayınlara kapanıyor, bazıları bağımsız olamayıp birbirlerine bağımlı oluyor. Valla şahsım adına söylüyorum, ben artık bu nasihatları yemiyorum.”

*

Kimse yemiyor, merak etme sayın meslektaşım. Bize tarafsızlığı öğütleyenlere tarafsız değil, bize objektif olmayı tavsiye edenlerin objektiflikle uzaktan yakından ilgisi yok!

Destek konusuna gelince, çok beklersin.

O medya maymunları, ancak akıl vermeyi severler. Desteğe gelince, ‘pışşşıııkkk!’ çekerler.

*

Yine de arayan, sosyal medyada mesajı ile günümüzü kutlayan tüm dostlara, samimi olduğuna inandığım tüm okurlara, arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bize her gün bayram da, neyse!

Daha fazla yazarım da, maraza çıkartırım!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol