Gerçi benim dememe gereke yok, birileri benden fazlasıyla yapıyor bu işleri. Gittiği yerlerin bile fotoğraflarını çekip gönderme cesaretinde bulunanlar bile var.

Ama sayın Osman Okumuş Başkan da çok ileri gidiyor canım!

Koca koca laflar ediyor. Metropol ilçeden söz ediyor. İki tane varken!!

Ediyor da, Allah için yaptıklarını, ilçesine verdikleri hizmetleri anlatırken, abartmıyor, sade dille insanların yaşam kalitesini ve standardını artırma adına verdiği hizmetleri basınla da paylaşıyor ki, kıskananlar da çatır çatır çatlıyor.

Hasedinden tabi…

Osman Okumuş Başkan bir ziraat mühendisi. Diploması kendisinin olsun da, o aslında bir toplum mühendisi. İnsan sarrafı ve hizmet erbabı. Kendisini vatandaşın emrine, hizmetine ve ilçesine adamış sorumluluk sahibi, duyarlı ve toplumsal değerlere önem veren siyasetçi, yerel yönetici…

Halkın dilinden anlıyor, insanlara dokunmayı biliyor, vatandaşa hizmeti götürürken renk, dil, din farkı gözetmiyor, herkesi kucaklıyor, bunu yaparken de gülümsemesini ihmal etmiyor, gülerken de yüzünde çiçekler açıyor.

Çünkü gülmek, gülümsemek ona yakışıyor!

*

Beyoğlu’nda belediye başkanı iken neler yaptıklarını burada anlatacak değilim uzun uzun. Bilenler biliyor, tekrarı sıkmasın! Kabak tadı vermesin diye!

Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek’ten sonra ilçesinde kadın belediye başkan yardımcısı bulunduran yerel yöneticidir Osman Okumuş. Hidayet Kardaş hanımefendi hem AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı, hem de Belediye Başkan Yardımcısı…

İnsana, insan olana değer veren başkandır Osman Okumuş.

Zamanında çok kişiye destek verdi, omuz verdi. Ama o kadir kıymet bilmezler, vefadan bihaberler, 31 Mart mahalli seçimlerinde Osman Başkanı arkasından hançerlediler.

Nankörler!

Yedi düvel bilir ki, Osman Başkan basın dostu bir insan. Abartısı yok, kasıntısı yok, insanlara tepeden bakma huyu yok, alnının çatından konuşma heva ve hevesi yok, yüksek egosu yok. Yok oğlu yok işte…

Saf, sade ve mütevazı…

*

Bir de takım kurdu, futbol yani. Aslında kurdu derken belediyeciliğin kurdu desem daha iyi olacak da, kimbilir bazıları bundan rahatsız olabilirler. Aslında Yüzbaşı’nın atı geçilmez ama o geçti, gitti… Her zaman farkını konuşturdu, farkındalık yarattı.

İlçeyi yeniden yarattığı, abad ettiği gibi… Eski Türkoğlu’ndan eser yok şimdi.

Şimdi de Şekeroba Mahallesine yaklaşık 400 dönümlük Millet Bahçesi çalışmalarının startını verdi.

Bölgeye hitap edecek bir Millet Bahçesi… Herkes makyaj ile uğraşırken, O, bırakın 60-70 bin nüfuslu ilçeyi, çok Büyükşehir Belediyelerinin şu sıralar cesaret edemediği yatırımlara, projelere, hizmetlere imzasını atıyor, mesleğini de konuşturuyor, ekliyor, ortaya eser çıkartıyor.

Çok ileri gidiyor, birileri Osman Başkanı durdursun demem ondan!

Nazara gelecek diye korkuyorum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol