Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2019-2020 Akademik Yılı açılış programı kapsamında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu öğrencilerle söyleşi gerçekleştirmiş. Bu kaçıncı kariyer günleri sohbeti, sayısını unuttum.

Haberim olsa, gider bizzat dinlerdim.

Çünkü Şahin Balcıoğlu’nu dinlemek ayrı bir keyif, ayrı bir zevk. Onu dinlerken kendimi esprinin, şiirin deryasında buluyor, buna hicvi de eklediğinizde tadına doyum olmayan bir sunum çıkıyor ki ortaya, bunu da ancak günümüzde Şahin Balcıoğlu sağlayabiliyor.

Çünkü insanlarla, çalışanları ile beşeri ilişkileri, diyalogları, irtibatları hep samimiyet üzerine.

*

Kısmet olursa…

Önümüzdeki yılın ilk baharında, (muhtemelen Nisan ayında) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık koltuğunu devralacak olan  Başkan Yardımcısı ve Çabasan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, kariyer yaşamına ilişkin öğrencilerle söyleşi gerçekleştirmiş.

Dedim ya, çok isterdim. Ama kısmet değilmiş. Gerçi yakından biliyorum, tanıyorum O’nu. Öyle sanıyorum öğrenciler de dinlerken mesajı almışlar, okumuşlardır. Zira sayın Balcıoğlu, dinlenecek, sözü kayda değer bulunacak bir işadamı, deneyim ustası.

*

O, sürekli sevgiyi işler.

O, sürekli hep hoş görüyü, tevazuyu konuşur.

O, daima teşekkür etmeyi erdemlilik saydığı kadar, özür dilerim demeyi de marifet sayan bir şiir,  edebiyat ve kültür adamı değilse de, toplumda örnek alınacak bir işletmeci, baba…

Her zaman söylediği şeydir sevgi, saygı… Kullandığı güzel Türkçesi ile, şiir tadındaki hitabeti ile bu hasletleri şırınga eder çevresine, topluma.

Ve işletmecilikte geldiği noktayı, iş yaşamına ilişkin deneyimlerden kesitler aktarırken, yüzünden eksik etmediği gülümsemesi ile insana güven verdiği gibi, dinlerken kendinden geçiyor insan. Şiir tadında konuşuyor çünkü.

*

Sevginin başarıya ulaşmanın en önemli anahtarı olduğunun altını çizen Balcıoğlu, öğrencilerle iş ve ticaret yaşamında karşılaşılan güçlüklere ilişkin deneyimlerini paylaşarak, hem iş hayatında hem de özel yaşamda başarılı olmak için hedefler koymak gerektiğini söylerken, dinleyenlerin gözünün içine bakar, mesajı ne kadar aldıklarını, ne kadarını okuduklarını tahlile çalışır.

Ticareti, sanayici yanı kadar insan sarrafıdır sayın Balcıoğlu.

Keşke o gün ben de orada olsaydım, keşke…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol