Gazete bile bu başlığı atmış haberinde.

Değiştirmeyelim, sevgili dost Bekir Kılıç’ın cümlelerinden yola çıkarak, herkesin emeğini, hakkını teslim edelim istedik.

Bilenler bilir, bilmeyenlere de bir kere daha hatırlatmak isterim, sevgili Bekir Kılıç, daha önceleri siyasetini BBP çatısı altında sürdürdü. Bu partinin il başkanlığını da yaptı başarı ile. Düzgün Türkçesi, nefis yorumları ve düzeyli-seviyeli eleştirileri ile siyasete renk katmıştı döneminde.

Siyasete kalite getirmiş, dönemin takdir gören siyasetçilerinden biri olmuştu.

Sonra… Büyükşehirle birlikte sayın Fatih Erkoç Belediye Başkanı olunca, saf değiştirdi, ki eski dostlukları-arkadaşlıkları var, tuttu sayın Erkoç’un yanında yer aldı. Geçtiğimiz dönem başkan vekilliği ve meclis üyeliği yapan Bekir Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kahramanmaraş ziyaretinde verdiği müjdelere yönelik, “Bu projelerin yüzde 99.9’u Erkoç ve ekibinindir” deyince, vay sen misin bunu söyleyen, kızılca kıyamet koptu. Sanki Kahramanmaraş’ta değil de, Kızılcahamam’da söyledi.

Haklı mıydı, tespitleri ve çıkışları doğru muydu, bize göre evet!

*

Şimdi proje hazırlamaya ne var!

Giden, eski başkanların yarım kalan veya hizmet süresine yetiştiremediği dönemde hedeflediği projelere sahip çık, aha sana proje!

Ne kadar kolay!

Ne demişti sayın Bekir Kılıç; “Biri de çıkıp demiyor(diyemiyor) ki ya bu projeler evet kesinlikle şehrimizi için güzel projeler, bir an önce hayata geçmesi gereken projeler ama bu yazılanların yüzde 99.9’u kurucu büyükşehir belediye başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç ve ekibinin projeleridir. Bir çok kişisel düşüncelerimizden vazgeçsek de bu emeği geçenlere teşekkür etsek diyemiyor. Hani ahde vefanız, hani kardeşliğimiz, hani emeğe saygımız, hani bu şehir için hep beraber elimizi taşın altına koyma davranışımız…”

Buyurun bakalım, hadi cevap verin!

*

Devam ediyor. Bazı gerçekleri haykırmak istercesine, belki biraz da sitem ve kahır dolu cümleler ile gerçekleri gizlemeye çalışanların gözüne sokuyor bir şeyleri.

“Şehrimizi ziyaret edip memleketimiz adına ihtiyaç duyduğunu bilerek yaptığımız projelere desteğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çok teşekkür ederim.  Demek ki doğru işler yapmışız ki, Fatih Başkan daha önce tüm bu projeleri bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Büyükşehir Belediyesinde en az 100 kişilik bir gurubun önünde sunum yapmıştı… Ama birbirimize olana insani, ahlaki sorumluluklarımızı unutmadan, kibir ve egolarımızdan kurtuluş, vefa ile dostça kalalım!”

Ne güzel temenni değil mi?

Ama haksızlıklara, kendine ait olmayanlara sahiplenmelere sitem var, kahır var, ahde vefasızlığa isyan var!

Bu sözleri ciddiye alın, hizmete, emeğe, ahde vefaya saygınız varsa!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol